Close

Ατομικά ταρτάκια με κρέμα σοκοφρέτας και γλυκό του κουταλιού κεράσι

Ατομικά ταρτάκια με κρέμα σοκοφρέτας και γλυκό του κουταλιού κεράσι

Στην σημερινή συνταγή θα δούμε πως θα φτιάξουμε ταρτάκια με κρέμα σοκοφρέτας γαρνιρισμένα με γλυκό του κουταλιού κεράσι. Η τάρτα είναι ένα αγαπημένο γλυκό που συνηθίζουμε να σερβίρουμε σαν επιδόρπιο στα Κυριακάτικα ή γιορτινά τραπέζια μας αλλά και σαν κέρασμα σε γιορτές. Αν είναι φτιαγμένη και από τα χεράκια μας είναι ότι καλύτερο.

Στην συγκεκριμένη συνταγή θα δούμε ατομικά ταρτάκια με χειροποίητη, τραγανή βάση, ανάλαφρη κρέμα σοκοφρέτας και γλυκό του κουταλιού κεράσι. Είναι πεντανόστιμα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν.Αν δεν σας αρέσει το γλυκό του κουταλιού μπορείτε να γαρνίρετε με φρούτο της αρεσκείας σας. Φτιάξτε αυτά τα ταρτάκια ακολουθώντας την συνταγή και να είστε σίγουρες ότι θα κάνουν θραύση.

 

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη, προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και ανακατεύουμε. Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ και βάζουμε το γάντζο.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή για να τη βγάλουμε πιο εύκολα από τον κάδο ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε σε ταρτάκια.
Τα παίρνουμε και τα απλώνουμε σε θήκες μάφιν από την ανάποδη πλευρά…ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° για 12 λεπτά περίπου.

Η δόση αυτή βγάζει 30-35 ταρτάκια.

Ατομικά ταρτάκια με κρέμα σοκοφρέτας και γλυκό του κουταλιού κεράσι

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou