Συνταγή για αφράτα τσουρεκάκια με μαστίχα και γιαούρτι για την παραλία, το ταπεράκι στις διακοπές ή και το πρωινό μικρών και μεγάλων, από τους Foodaholics.
Μπορεί παλιότερα να φτιάχναμε τσουρέκια και τσουρεκάκια μόνο το Πάσχα, όμως πλέον είναι μία αγαπημένη συνήθεια για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό όλο τον χρόνο. Μπορούμε να απολαύσουμε τόσο αλμυρά όσο και γλυκά τσουρεκάκια και υπάρχουν πολλές συνταγές για να επιλέξετε.
- μαστιχα 1-2 δάκρυα
- ξερή μαγιά 1
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 100 ml
- αυγα 2
- ελαιολαδο 50 ml
- Κακουλέ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τσουρέκια χωρίς προζύμι και χωρίς ζαχαρούχο
Οι αγαπημένοι μας Foodaholics ετοίμασαν για εμάς σήμερα αφράτα, ατομικά τσουρέκια για τις υπογλυκαιμίες μας στην παραλία, αρωματισμένα με μαστίχα και μαχλέπι και γιαούρτι, που τα κάνει πιο αφράτα. Μικροί και μεγάλοι δεν θα πεινάσουν ποτέ ξανά στις ακρογιαλιές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά τσουρεκάκια για το ταπεράκι της παραλίας:
Εκτέλεση για τα ατομικά τσουρεκάκια για το ταπεράκι της παραλίας
Αρχικά θρυμματίζουμε τη μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη. Διαλύουμε τη ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Βάζουμε τα αυγά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τη μαστίχα, το κακουλέ και το μαχλέπι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ενώ δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί.
Έπειτα την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε σε κάθε φύλλο το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Πλάθουμε τα φύλλα σε κορδόνια και πλέκουμε τα τσουρέκια μας.
Αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα ατομικά τσουρεκάκια για το ταπεράκι της παραλίας
Αν θέλουμε τα τσουρεκάκια μας να είναι πιο γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr