Η μέθοδος water roux έχει ρίξει το διαδίκτυο και υπόσχεται εκπληκτικά αφράτα αποτελέσματα όσων αφορά τα τσουρέκια. Εμείς την δοκιμάσαμε και γίναμε φανατικοί θαυμαστές. Δείτε την συνταγή!
- νερό 250 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια (για το water roux)
- βουτυρο 70 γραμμάρια
- αυγα 1
- ασπραδια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μισό κιλό περίπου
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 7 κουταλιές της σούπας
- μαχλέπι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 4-5 δάκρυα
- Γάλα φρέσκο 150 ml
Υλικά
- κρόκο Κοζάνης 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
Για την μαστίχα
- μερεντα 1 μεγάλη συσκευασία
Για την γέμιση
Το Πάσχα πλησιάζει κι εμείς ανυπομονούμε να απολαύσουμε τα αφράτα τσουρέκια, τα κόκκινα αυγά, την μαγειρίτσα και φυσικά το κατσικάκι και το αρνάκι! Επειδή όμως είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για μαγειρίτσες και αρνάκι είπαμε να σας βάλουμε στο κλίμα με μερικά αφράτα τσουρέκια.
Δείτε ακόμα Τα τσουρέκια της Σαρακοστής
Βασικά με τα πιο αφράτα τσουρέκια που θα δοκιμάσετε για φέτος, αφού θα τα φτιάξουμε με την πανεύκολη μέθοδο water roux και τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, αυτή η μέθοδος δίνει και παίρνει! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα τσουρέκια και δεν θα τα φτιάχνετε αλλιώς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ατομικά τσουρεκάκια με την μέθοδο water roux
Εκτέλεση για τα τσουρέκια με την μέθοδο water roux
Αρχικά βάζουμε το νερό και τα 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις στην φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουμε κάτι σαν μπεσαμέλ. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το water roux να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε στο water roux το βούτυρο, το αυγό, το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά. Σε μία λεκάνη βάζουμε λίγο από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το μαχλέπι και τα δάκρυα μαστίχας τα οποία τα “κοπανήσαμε” στο γουδί με την ζάχαρη για την μαστίχα.
Δείτε ακόμα Tα Τσουρέκια των Foodacholics
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τις 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρης και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα, το μείγμα roux και το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30 λεπτά, σκεπασμένη και στην συνέχεια πλάθουμε τα τσουρέκια μας.
Τα γεμίζουμε με μερέντα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν και πάλι σε ζεστό μέρος, τα αλείφουμε με τον αραιωμένο στο νερό κρόκο και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Tips για τα τσουρέκια με την μέθοδο water roux
Η μαστίχα καλό θα είναι να είναι παγωμένη από το ψυγείο γιατί διαλύεται πιο εύκολα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eva Triantafilidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr