Συνταγή για ατομικές κοτόπιτες με μπεσαμέλ. Λαχταριστές κοτόπιτες με μπεσαμέλ και χρωματιστές πιπεριές που θα σας ξετρελάνουν.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό 200ml
- μαγιά 1 φακ.
- ελαιολαδο 1/2 φλ 100ml
- αυγα 1
- ζαχαρη 1 κ.γ
- αλατι 1 κ.γ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κόκκινη 500 γρ
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια
- βουτυρο 50 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κ.σ
- κρόκους αυγού 1
- ρεγκάτο 1 κούπα τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- αυγα 1 χτυπημένο
Για το άλειμμα
Ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα κομμάτι κοτόπιτα. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι κοτόπιτες είναι γεμιστές με λαχταριστή και βελούδινη μπεσαμέλ. Έτσι θα δοκιμάσουμε σήμερα κοτόπιτες με μπεσαμέλ πιο νόστιμες και από τις κοτόπιτες που αγοράζουμε από τους φούρνους.
Θα γεμίσουμε αυτές τις κοτόπιτες με στήθος κοτόπουλου, χρωματιστές πιπεριές και μπεσαμέλ και φυσικά θα φτιάξουμε σπιτικό πανεύκολο φύλλο. Είναι σας λέμε λαχταριστές! Είναι ιδανικές για μπουφέ ή ορεκτικό σε όλα τα τραπέζια μας.
Δείτε την εκτέλεση για τις πιο λαχταριστες ατομικες κοτόπιτες με μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές ψιλοκομμένες μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια αφού έχουμε βράσει και έχουμε ψιλοκόψει το κοτόπουλο το προσθέτουμε και αυτό και το τσιγαρίζουμε. Αφού τσιγαριστούν βάζουμε την γέμιση στην άκρη.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύοντας σιγά σιγά με ένα σύρμα προσθέτουμε και το χλιαρό γάλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυρί ρεγκάτο και το μείγμα με το κοτόπουλο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά για ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμη καροτοκοτόπιτα!!Μία πίτα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!!!
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε 2 μπαλάκια τα ανοίγουμε σε 2 φύλλα και βάζουμε στο ένα την γέμιση και με το άλλο κλείνουμε το πιτάκι μας.
Αλείφουμε το κάθε πιτάκι με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε τα πιτάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τις κοτόπιτες με μπεσαμέλ
Μπορούμε να βάλουμε και κοτόπουλο που μας περίσσεψε. Οι πιπεριές θα είναι χρωματιστές. Η δόση βγάζει 10 πίτες. Η φίλη μας έφτιαξε 8 με κοτόπουλο και 2 με λουκάνικο.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε με λουκάνικο κάνουμε μακρόστενο φύλλο, βάζουμε σάλτσα ντομάτας, τυρί ρεγκάτο και το λουκάνικο. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο όπως στις κοτόπιτες και με ψαλίδι κουζίνας κάνουμε ψαλιδιές για σχέδιο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα