Close

Ατομικές πάστες με mirror glaze

Ατομικές πάστες-με mirror glaze-συνταγή-

Συνταγή για επαγγελματικές πάστες με γκανάζ σοκολάτας και μπλε mirror glaze για τις γιορτές ή για κέρασμα, καλύτερες και από ζαχαροπλαστείου. Με σπιτικό αφράτο παντεσπάνι από την φίλη μας Μαρία Δεμερτζή.

 

Εύκολες πάστες με έτοιμη κρέμα

 

Υπάρχουν πολλές συνταγές για πάστες. Όμως αυτή η συνταγή είναι σίγουρα η πιο επαγγελματική, εξαιτίας του mirror glaze. Δηλαδή γλάσο διακόσμησης, που έχει το εφέ του καθρέφτη και μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, αλλά εμείς βρήκαμε το μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες mirror glaze:

 

Ατομικές πάστες-με mirror glaze-συνταγή-

Εκτέλεση για τις πάστες mirror glaze

Για το παντεσπάνι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.

Ατομικές πάστες-με mirror glaze-συνταγή-

Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο.

Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε την γκανάζ, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε την σοκολάτα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμη.

 

Πάστες ταψιού καραμέλα

 

Για το mirror glaze μαλακώνουμε την ζελατίνη στο νερό. Βράζουμε τη γλυκόζη με την ζάχαρη και το νερό μέχρι να φτάσει στους 103 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρούμε από την φωτιά και το μείγμα και προσθέτουμε τη ζελατίνη. προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

Ρίχνουμε την σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για να απομακρύνουμε τις φυσαλίδες αέρα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε στρογγυλά κομμάτια.

Βάζουμε ένα παντεσπάνι και αλείφουμε με γκανάζ σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές (δηλαδή 3 στρώσεις). Στο τέλος τελειώνουμε με την γκανάζ και καλύπτουμε με το mirror glaze. Διακοσμούμε με βατόμουρα, τριμμένη σοκολάτα ή ινδοκάρυδο.

Ατομικές πάστες-με mirror glaze-συνταγή-

Tips για τις πάστες mirror glaze

Μπορούμε να βάλουμε αντί για κουβερτούρα γάλακτος, λευκή κουβερτούρα ή κλασική. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παραμικρό στο mirror glaze γιατί δεν θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ρίχνουμε το mirror glaze στις πάστες όταν η θερμοκρασία του πέσει από 40 βαθμούς Κελσίου και κάτω.

Ατομικές πάστες-με mirror glaze-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr