Συνταγή για επαγγελματικές πάστες με γκανάζ σοκολάτας και μπλε mirror glaze για τις γιορτές ή για κέρασμα, καλύτερες και από ζαχαροπλαστείου. Με σπιτικό αφράτο παντεσπάνι από την φίλη μας Μαρία Δεμερτζή.
- αυγα 6 μεγάλα χωρισμένα
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 35 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 2 πρέζες
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο και κρύο
Υλικά
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 150 ml
Γέμισα με γκανάζ σοκολάτας
- ζελατίνη 20 γραμμάρια σε σκόνη
- νερό 170 ml
- γλυκόζη 300 γραμμάρια
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- Κουβερτούρα γάλακτος 300 γραμμάρια
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 4-5 σταγόνες
Για το mirror glaze
- βατόμουρα 1 χούφτα
- λευκή κουβερτούρα 1 τριμμένη
- ινδοκαρυδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για την διακόσμηση
Εύκολες πάστες με έτοιμη κρέμα
Υπάρχουν πολλές συνταγές για πάστες. Όμως αυτή η συνταγή είναι σίγουρα η πιο επαγγελματική, εξαιτίας του mirror glaze. Δηλαδή γλάσο διακόσμησης, που έχει το εφέ του καθρέφτη και μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, αλλά εμείς βρήκαμε το μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες mirror glaze:
Εκτέλεση για τις πάστες mirror glaze
Για το παντεσπάνι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο.
Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε την γκανάζ, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε την σοκολάτα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμη.
Πάστες ταψιού καραμέλα
Για το mirror glaze μαλακώνουμε την ζελατίνη στο νερό. Βράζουμε τη γλυκόζη με την ζάχαρη και το νερό μέχρι να φτάσει στους 103 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρούμε από την φωτιά και το μείγμα και προσθέτουμε τη ζελατίνη. προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Ρίχνουμε την σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για να απομακρύνουμε τις φυσαλίδες αέρα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε στρογγυλά κομμάτια.
Βάζουμε ένα παντεσπάνι και αλείφουμε με γκανάζ σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές (δηλαδή 3 στρώσεις). Στο τέλος τελειώνουμε με την γκανάζ και καλύπτουμε με το mirror glaze. Διακοσμούμε με βατόμουρα, τριμμένη σοκολάτα ή ινδοκάρυδο.
Tips για τις πάστες mirror glaze
Μπορούμε να βάλουμε αντί για κουβερτούρα γάλακτος, λευκή κουβερτούρα ή κλασική. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παραμικρό στο mirror glaze γιατί δεν θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ρίχνουμε το mirror glaze στις πάστες όταν η θερμοκρασία του πέσει από 40 βαθμούς Κελσίου και κάτω.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια