Συνταγή για σπανακοτυρόπιτες με σπιτικό φύλλο που ανοίγει χωρίς πλάστη, σπανάκι και φέτα για το σχολικό κολατσιό και το ολοήμερο από τον Γιώργο Ζώλη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- νερό 580-600 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 50 ml
- λεμονι Χυμός από 1/2
Υλικά
- σπανακι 500 γραμμάρια ζεματισμένο
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- άνηθος 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ελαιολαδο 50 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- φέτα 500 γραμμάρια
Για την γέμιση
- ελαιολαδο 250 ml
Για το άλειμμα
Σπανακοτυρόπιτα με γιαούρτι
Μπορεί να μας αρέσουν οι πίτες αλλά λίγες από εμάς αρέσκονται στο να ανοίγουν και φύλλο. Είναι μία μπελαλίδικη δουλειά η αλήθεια είναι αυτή. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Ζώλης, μας δείχνει μία εύκολη και με σίγουρη επιτυχία συνταγή για σπιτικές σπανακοτυρόπιτες με φύλλα, που ενώ το φύλλο είναι σπιτικό, ανοίγει πανεύκολα με τα χέρια. Δοκιμάστε ‘τες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές σπανακοτυρόπιτες στο φούρνο:
Recipe ingredients for 12 pieces
1 kg of flour
580-600g water
1 tsp salt
50g of olive oil
Juice of half a lemon
***************
Stuffing
500g spinach scalded
1 large onion
3 spring onions
2-3 tablespoons of dill
50g of olive oil
salt and pepper
**************
Remaining materials
250g of olive oil
500g of feta cheese
Bake at 200 degrees resistance for 40 to 50 minutes
Εκτέλεση για τις ατομικές σπανακοτυρόπιτες στο φούρνο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το νερό σταδιακά, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια, για περίπου 4 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 12 ίσα μέρη. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο ταψί, λαδώνουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης και το ακουμπάμε μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω (συνολικά βγαίνει 250 ml) και σκεπάζουμε τα μπαλάκια ζύμης, αφήνοντάς τα να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Σε ένα αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδου και ανάβουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και ξεκινάμε να σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το βάζουμε στη μέση του πάγκου. Πιέζουμε από τη μέση προς τα έξω. Εφόσον ανοίξει ως ένα σημείο αρχίζουμε και τραβάμε τις άκρες και τις ακουμπάμε στον πάγκο. Αν μας κάνει τρύπα το ζυμάρι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Συνεχίζουμε να ανοίγουμε το ζυμάρι τόσο πολύ, που να φαίνεται το κάτω μέρος του πάγκου. Παίρνουμε τη μία άκρη και την διπλώνουμε στη μέση του ζυμαριού. Κάνουμε το ίδιο ακριβώς και από την άλλη πλευρά. Βάζουμε ένα μέρος από τη γέμισή μας στο κέντρο και από πάνω λίγη θρυμματισμένη φέτα.
Κλείνουμε την πάνω και την κάτω πλευρά. Παίρνουμε την αριστερή πλευρά και κλείνουμε τη γέμισή μας. Κάνουμε το ίδιο ακριβώς και με την δεξιά πλευρά. Βάζουμε την πίτα στο λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.
Εύκολη σπανακοτυρόπιτα για εργαζόμενες μαμάδες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά.
Tips για τις ατομικές σπανακοτυρόπιτες στο φούρνο
Βγαίνουν περίπου 12 πίτες.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος