Συνταγή για ατομικές στριφτές τυρόπιτες για κολατσιό στο σχολείο. Φτιάξτε για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ταπεράκι του ολοήμερου, αυτές τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες με τραγανό σπιτικό φύλλο και φέτα. Είναι πανεύκολες, γρήγορες και πολύ τραγανές. Φτιάξτε διπλή δόση γιατί τα παιδιά θα ζητούν κάθε μέρα και από μία τυρόπιτα! Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 400 ml περίπου (μπορεί και παραπάνω) χλιαρό
Υλικά
- πετιμέζι 1 κούπα περίπου
Για το άνοιγμα των φύλλων
Εύκολα τυροπιτάκια για κατάψυξη
Αντί να δίνετε κάθε μέρα λεφτά στο παιδί για να παίρνεις ετοιματζίδικες τυρόπιτες, μπορείτε να τις φτιάξετε με τα χεράκια σας. Με σπιτικό και τραγανό φύλλο και μία υπέροχη γέμιση από φέτα της αρεσκείας μας, αυτές οι ατομικές τυρόπιτες είναι ότι πρέπει για τα παιδιά, στο σχολείο και στο ολοήμερο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες:
Εκτέλεση για τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες
Για την ζύμη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό, δουλεύοντας παράλληλα τη ζύμη και σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος. Θρυμματίζουμε σε ένα δεύτερο μπολ την φέτα και την ανακατεύουμε με λίγο πιπέρι. Λιώνουμε τη φυτίνη και την ανακατεύουμε με το σπορέλαιο.
Παίρνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες. Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα όσο ένα πιατάκι του γλυκού με τη βοήθεια του νισεστέ και αλείφουμε με το μείγμα με το βούτυρο. Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα φύλλο, δηλαδή μας βγήκαν 4.
Ατομικές κολοκυθοτυρόπιτες
Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστούν και στη συνέχεια ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο, το κόβουμε στη μέση και από το ένα βγάλαμε 2 στριφτές τυρόπιτες. Ρίχνουμε τυρί και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Μόλις τελειώνουμε όλα τα φύλλα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του σπορέλαιου πάνω από τα στριφτάρια. Ραντίζουμε με λίγο νερό χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουμε ωραίο χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή