Ατομικές στριφτές τυρόπιτες με τραγανό φύλλο για το σχολικό κολατσιό ή για το κολατσιό των μεγάλων. Παραδοσιακές και πεντανόστιμες, μοσχοβολούν γιαγιά.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μισό κιλό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- νερό Όσο πάρει χλιαρό
Υλικά
Οι στριφτές τυρόπιτες είναι υπέροχες αλλά πλέον οι περισσότεροι από εμάς τις αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ. Παρόλα αυτά, οι στριφτές τυρόπιτες δεν είναι δύσκολες, απλά θέλουν τρόπο και μεράκι. Σήμερα λοιπόν θα σας δώσουμε την τέλεια συνταγή για στριφτές τυρόπιτες.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού
Είναι πεντανόστιμες, τραγανές αλλά με αφράτη γέμιση που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα κρατάει και τα παιδιά σας χορτάτα στο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο φύλλο μπορείτε να φτιάξετε και σπανακόπιτες, χορτόπιτες και άλλες πίτες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες με τραγανό φύλλο
Εκτέλεση για τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες με τραγανό φύλλο
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας την ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ξεκινάμε να προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Θρυμματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στην φέτα το πιπέρι. Ανακατεύουμε. Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες.
Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο, με μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με το σπορέλαιο το οποίο το έχουμε ανακατέψει με την λιωμένη φυτίνη. Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα φύλλο, δηλαδή μας βγαίνουν 4.
Δείτε ακόμα Ατομικές τυρόπιτες σε πήλινο σα σουφλέ
Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστούν και στην συνέχεια ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο. Το κόβουμε στη μέση και από το ένα βγάζουμε 2 στριφτές τυρόπιτες. Προσθέτουμε τυρί και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Μόλις τελειώσουν όλα τα φύλλα προσθέτουμε λίγη λιωμένη φυτίνη από πάνω και λίγο νερό με τα δάχτυλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Tips για τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες με τραγανό φύλλο
Χρησιμοποιήσαμε νισεστέ όταν ανοίξαμε τα φύλλα, γιατί ανοίγουν πανεύκολα με αυτόν τον τρόπο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή