Συνταγή για ατομικές τυρόπιτες με μία φανταστική ζύμη, εύπλαστη, χωρίς μίξερ και με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας, για το σχολικό κολατσιό το πρωί ή και για το ταπεράκι του ολοήμερου από τον Γιώργο Ζώλη.
Οι τυρόπιτες είναι από τις πιο νόστιμες, εύκολες και αγαπημένες πίτες των παιδιών. Ακόμη κι αν είναι δύσκολα στο φαγητό, σίγουρα θα φάνε μία τυρόπιτα, οπότε πολλές φορές τους δίνουμε τυρόπιτες για το σχολείο.
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- γραβιέρα 150 γραμμάρια τριμμένη
- μπέικιν πάουντερ 15 γραμμάρια
- σπορέλαιο 50 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γραμμάρια
- αλατι 7 γραμμάρια
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τυρινή Εβδομάδα: Τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Δεν χρειάζεται να τις αγοράζετε απέξω ή να ψήνετε κατεψυγμένες, αφού αυτές οι αφράτες ατομικές τυρόπιτες θα σας λύσουν τα χέρια με τη νοστιμιά τους. Με απλά υλικά και αφράτη, εύπλαστη ζύμη και χωρίς μίξερ, που θα ξετρελάνει τα παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές τυρόπιτες χωρίς μίξερ:
Εκτέλεση για τις ατομικές τυρόπιτες χωρίς μίξερ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε λίγο. Έπειτα βάζουμε το σπορέλαιο και το βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι καυτό και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη τριμμένη γραβιέρα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο και έπειτα ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Βάζουμε την ζύμη για 10-15 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Έπειτα παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης, περίπου όσο η χούφτα μας και το ανοίγουμε σε φυλλαράκι. Βάζουμε λίγη θρυμματισμένη φέτα και κλείνουμε το φυλλαράκι σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε καλά με τα δάχτυλα το μισοφέγγαρο και με μία ρόδα που κόβουμε τη πίτσα, κόβουμε κυκλικά τη τυρόπιτα για να δώσουμε σχήμα.
Εύκολη στριφτή πρασοτυρόπιτα για το σχολείο
Τοποθετούμε τη τυρόπιτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τις τυρόπιτες. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για τις ατομικές τυρόπιτες χωρίς μίξερ
Βγαίνουν περίπου 12 τυρόπιτες. Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη. Στη γέμιση αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε τριμμένη γραβιέρα, παρμεζάνα, τσένταρ, ζαμπόν, μπέικον.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα