Close

Ατσμά με γέμιση πίτσας για κολατσιό στο σχολείο

ατσμά-με-γέμιση-πίτσα-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Για το σχολικό κολατσιό φτιάχνουμε παραδοσιακά ατσμά με αφράτη ζύμη, μόνο που αυτή την φορά θα τα γεμίσουμε με γέμιση πίτσας, έτσι ώστε τα παιδιά να γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Προσοχή! Μην τα φάνε οι μεγάλοι και δεν έχουν οι μικροί ε…

Τα ατσμά είναι είδος ζύμης που είναι αφράτη και κολλώδης όταν είναι ωμή. Συνήθως τα ατσμά τα συναντάμε χωρίς γέμιση όμως αυτήν την φορά, επειδή τα προορίζουμε για σχολικό κολατσιό, είπαμε να τα φτιάξουμε με γέμιση πίτσας έτσι ώστε να τα κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικά προς τα παιδιά.

Είναι μία παραδοσιακή συνταγή τα ατσμά και πολλές φορές τα απολαμβάνουμε και σαν κρουασάν με μαρμελάδα ή πραλίνα της επιλογής μας. Τα ατσμά τα συναντάμε στην πολίτικη αλλά και στην ποντιακή κουζίνα και στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Καλό θα είναι να τα γεμίσετε με δικά σας σπιτικά αλλαντικά.

Ατσμά με γέμιση πίτσας για κολατσιό στο σχολείο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατσμά με γέμιση πίτσας για σχολικό κολατσιό:

ατσμά-με-γέμιση-πίτσα-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Εκτέλεση για την αλμυρή γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο γκούντα, την τριμμένη μοτσαρέλα, την τριμμένη φέτα, το μπέικον κομμένο σε κύβους, το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχουμε σουρώσει από τα υγρά της κονσέρβας.

ατσμά-με-γέμιση-πίτσα-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Εκτέλεση για την ζύμη στα ατσμά με γέμιση πίτσας

Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το χλιαρό φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι, την νωπή μαγιά και τα ασπράδια μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που κολλάει στα χέρια.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμα Ατσμα ψωμάκια με ό,τι γέμιση θέλουμε

ατσμά-με-γέμιση-πίτσα-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Χωρίζουμε την ζύμη μας στην μέση και ζυμώνουμε και πάλι. Αφήνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης να φουσκώσει ξεχωριστά σε δύο μπολ, για 1 ώρα το καθένα, σκεπασμένα. Αφού οι ζύμες είναι έτοιμες τις χωρίζουμε σε μπάλες με μέγεθος μία χούφτα και ανοίγουμε τις μπάλες μας πάνω σε λαδόκολλα, με το χέρι μας σε στρογγυλές πιτούλες.

ατσμά-με-γέμιση-πίτσα-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Σε κάθε πιτούλα βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από την γέμιση. Χαράζουμε την μία πλευρά τους με ένα μαχαίρι κάνοντας αυτές τις χαρακτηριστικές σχισμές και κλείνουμε τα ατσμά διπλώνοντας την μία πλευρά προς τα μέσα και καλύπτοντας από πάνω με την πλευρά που έχει τις σχισμές.

Δείτε ακόμα Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί

Κλείνουμε γύρω γύρω στα σημεία που δεν κόλλησαν έτσι ώστε να μην χυθεί η γέμιση με τα δάχτυλα. Απλώνουμε τα ατσμά σε ταψιά και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο. Από πάνω τρίβουμε λίγη επιπλέον παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

ατσμά-με-γέμιση-πίτσα-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Tips για τα ατσμά με γέμιση πίτσας

Βγαίνουν 22 κομμάτια. Πρώτα βάζουμε 1 κιλό αλεύρι και σιγά σιγά συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται. Μπορούμε να το ψήσουμε και στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου και πάλι, ένα ένα τα ταψιά. Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή (όπως ξέρουμε 1 φακελάκι είναι για μισό κιλό αλεύρι).

Σημείωση: Αν την φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά

Σπιτικό παριζάκι συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ

Σπιτικό μπέικον συνταγή εδώ

ατσμά-με-γέμιση-πίτσα-για-σχολικό κολατσιό-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακή Ραπτάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr