Συνταγή για αφράτα ατσμά γεμιστα με πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα για το πρωινό και το γλυκό όλης της οικογένειας.
- Γάλα φρέσκο 600 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 ml
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1,5 κουταλιά της σούπας
- μαγιά 50 γραμμάρια νωπή
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 100 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- κρεμα γαλακτος 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- κουβερτουρα 1 ψιλοκομμένη
Για το πασπάλισμα
Αφράτα ατσμά για το σχολείο
Τα ατσμά είναι από τα αγαπημένα μας πιτάκια, διότι η ζύμη είναι τόσο ψωμένια και χορταστική. Σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε γλυκά ατσμά με την πετυχημένη ζύμη του Γιώργου Ζώλη και να τα γεμίσουμε με μπανάνες που μας περίσσεψαν και πραλίνα σοκολάτας. Κόλαση!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατσμά με σοκολάτα και μπανάνα:
Εκτέλεση για τα ατσμά με σοκολάτα και μπανάνα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 25 “ψωμάκια”. Ανοίγουμε το κάθε ψωμάκι σε πίτα και το χαράζουμε από την μία πλευρά. Γεμίζουμε με πραλίνα σοκολάτας και ψιλοκομμένη φρέσκια μπανάνα και ρολάρουμε, προσέχοντας οι εγκοπές να είναι από την απέξω πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα πιτάκια. Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και λίγη ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή τρούφα σοκολάτας και ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις χαμηλά το ταψί μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά.
Tips για τα ατσμά με σοκολάτα και μπανάνα
Μπορούμε να βάλουμε και πραλίνα μπανάνας ή μπανάνες που μας περίσσεψαν. Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε σκληρό αλεύρι. Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή μαγιά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Foteini Kalikatzarou Mavrou
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr