Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί. Συνταγή για Αφράτα πεϊνιρλί με ζύμη ατσμά και γέμιση με γκούντα και γαλοπούλα για σχολικό κολατσιό, παιδικό πάρτι και όχι μόνο.
- Γάλα φρέσκο 600 γραμμάρια χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 γραμμάρια
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1,5 κουταλιά της σούπας
- μαγιά 50 γραμμάρια φρέσκια
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό + 50-100 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- κρεμα γαλακτος 1 κουταλιά της σούπας
Για την επικάλυψη
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πεϊνιρλί. Και ειδικά όταν τα φτιάχνεις εσύ με τα χεράκια σου, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά τόσο στην ζύμη όσο και στην γέμιση. Μικρά πεϊνιρλί, με ζύμη ατσμά και γεμιστά με γαλοπούλα και γκούντα για τον μπουφέ, το παιδικό πάρτι, την βραδιά ταινίας ή ακόμη και το σχολικό κολατσιό.
Είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα και με τα πιο αγνά υλικά. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και θα σας τα ζητούν συνέχεια. Εμείς τα φτιάξαμε πριν λίγες μέρες με αφορμή ένα παιδικό πάρτι και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι. Θα τα φτιάξουμε σίγουρα πολύ σύντομα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί:
Εκτέλεση για τα Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα ασπράδια, και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά ζυμώνοντας παράλληλα. Θέλουμε να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα στην άκρη.
Αφού περάσει η 1 ώρα πλάθουμε την ζύμη σε μικρά πεϊνιρλί ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Γεμίζουμε το κάθε πεϊνιρλί με λίγη τριμμένη γκούντα και λίγη γαλοπούλα σε κύβους. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο ταψί τα πεϊνιρλί. Τα σκεπάζουμε με σελοφάν ή μία σακούλα και περιμένουμε για άλλη μισή ώρα τουλάχιστον.
Δείτε ακόμα Πεϊνιρλί με το ψωμί που περίσσεψε
Αλείφουμε έπειτα τα πεϊνιρλί με το μείγμα με τους κρόκους και τα ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Το ταψί το θέλουμε χαμηλά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί
Μπορούμε αντί για φρέσκια μαγιά να βάλουμε δυο φακελάκια ξερή μαγιά. Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε σκληρό αλεύρι. Μπορούμε να γεμίσουμε τα πεϊνιρλί με ό,τι μας αρέσει. Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε γάλα φρέσκο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδας ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα