Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό για το Καλοκαίρι είναι το αυγοντόματο. Διάλεξε τις πιο ζουμερές και γλυκιές ντομάτες και φτιάξε το αυγοντόματο που είναι το φαγητό του Καλοκαιριού.
Κάθε φορά που δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε κάτι νόστιμο και γρήγορο φτιάχνουμε αυγοντόματο. Το αυγοντόματα λέγεται αλλιώς στραπατσάδα ή ντομάτες με αυγά και είναι το φαγητό του Καλοκαιριού, διότι το Καλοκαίρι οι ντομάτες είναι σκέτο γλύκισμα αφού βρίσκονται στην εποχή τους.
Δείτε ακόμα Στραπατσάδα με μελιτζάνες
Αν λοιπόν έχετε μερικές ώριμες ντομάτες που δεν θέλετε να πετάξετε αλλά δεν φτάνουν για γεμιστά, αν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα ή δεν θέλετε να χαλάσετε τον χρόνο σας σε μπελαλίδικες συνταγές, το αυγοντόματο σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αυγοντόματο:
Recipe ingredients
4 tomatoes
5-6 eggs
100g of olive oil
2 cloves of garlic
A few sprigs of parsley
1 tbsp tomato paste
1tsp sugar
Salt
Pepper
Smoked paprika
Thyme
Εκτέλεση για το αυγοντόματο
Βάζουμε σε ένα μπολ ζεστό νερό και βάζουμε μέσα τις ντομάτες, τις οποίες τις έχουμε χαρακώσει στη μέση. Τις αφήνουμε στο ζεστό νερό για 4-5 λεπτά, για να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα. Στην συνέχεια αφαιρούμε με τα χέρια μας τις φλούδες της ντομάτας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε στο τηγάνι τα σκόρδα με την φλούδα τους και σοτάρουμε. Επίσης προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο. Επίσης προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Αφού πάρουμε το άρωμα από τα σκόρδα, τα αφαιρούμε. Σοτάρουμε και πάλι λίγο και κλείνουμε την φωτιά. Κόβουμε και χτυπάμε τις ντομάτες στο μούλτι, για λίγο, ίσα ίσα να διαλυθούν και όχι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο αντικολλητικό τηγάνι.
Δείτε ακόμα Φτιάχνουμε στραπατσάδα με κολοκυθάκια στο λεπτό! Τέλεια γεύση
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει την υγρασία το φαγητό του. Αφού ξεκινάει να δένει η ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού δέσει καλά η σάλτσα και φύγει η πολλή υγρασία, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και σκεπάζουμε το σκεύος χωρίς να ανακατέψουμε. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά και τότε ανακατεύουμε λίγο. Ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι το αυγό να ψηθεί και σερβίρουμε.
Δείτε παρακάτω το βίντεο για το αυγοντόματο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr