Συνταγή για Αυγορεβανί Μεσολογγίτικο για την Κυριακή του Πάσχα. Ένα ζουμερό σπυρωτο ραβανί που είναι ιδανική ιδέα για Πασχαλινό γλυκό.
- αυγα 10
- ζαχαρη 10 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 3
- Σιμιγδάλι ψιλό 250 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι του καφέ
- Ξύσμα πορτοκαλιού Λίγο
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- κονιάκ 1 σφηνάκι
Υλικά
Μετά το φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα και όπως θα είμαστε όλοι μαζεμένοι γύρω από το τραπέζι ένα σιροπιαστό γλυκό είναι αυτό που αναζητάμε. Γι’ αυτό και σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε για εσάς ένα αφράτο και ζουμερό αυγορεβανί Μεσολογγίτικο.
Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το συνοδεύσετε με λίγο παγωτό καϊμάκι για πιο δροσερά αποτελέσματα. Είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο και σίγουρα ξεχειλίζει γλύκα. Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις των σιροπιαστών, αυτό το αυγορεβανί Μεσολογγίτικο θα το λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αυγορεβανί Μεσολογγίτικο:
Εκτέλεση για το αυγορεβανί
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με μία πρέζα αλάτι. Έπειτα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την βανίλια και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 5 λεπτά.
Δείτε ακόμα Ραβανί Αιτωλοακαρνανίας
Στην συνέχεια αναμειγνύουμε την μαρέγκα με το μείγμα με τους κρόκους ελαφρώς. Παίρνουμε ένα ταψί νο 36 και του βάζουμε λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψί και το ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Αφού το ψήσουμε, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την βανίλια και βράζουμε το σιρόπι μας περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού τελειώσουμε το σιρόπι το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σιροπιάζουμε χλιαρό ρεβανί με χλιαρό σιρόπι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evie Evie
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια