Συνταγή για ορεκτικό θαλασσινών με κρέμα αβοκάντο και γαρίδες για να συνοδεύσουμε τα θαλασσινά και τα ψάρια μας ή για να πιούμε το τσιπουράκι και το ουζάκι μας. Ελαφρύ ορεκτικό με αβοκάντο και γαρίδες με πλούσια γεύση και εύκολη εκτέλεση με απλά υλικά.
Από τη φίλη μας Moza Shagla.
Πράσινη σαλάτα με λιναρόσπορο, αβοκάντο και αυγό
Αν ετοιμάζεστε να μαζευτείτε παρέα στο σπίτι για τσιπουράκι, ουζάκι ακόμη και μπυρίτσα τότε τα μεζεδάκια επιβάλλονται. Εκτός από ξηρούς καρπούς μπορείτε να βάλετε λίγη επιπλέον φαντασία, χωρίς να κουραστείτε. “Καναπεδάκια” με αβοκάντο και γαρίδες που θα σας ξετρελάνουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αβοκάντο με γαρίδες:
Εκτέλεση για το αβοκάντο με γαρίδες
Αρχικά κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι του και βγάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας την ψίχα του. Βάζουμε την ψίχα του αβοκάντο σε ένα μπολ και την λιώνουμε μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το cottage, το αλάτι και το πιπέρι. Κρατάμε το εξωτερικό μέρος των αβοκάντο και βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο.
Αλατίζουμε τις γαρίδες και αφού ανακατέψουμε καλά, να πάει το αλάτι παντού, τις σοτάρουμε καλά σε λίγο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Wraps με τόνο και αβοκάντο
Τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και έπειτα γεμίζουμε το εξωτερικό μέρος του αβοκάντο με την γέμιση που φτιάξαμε. Τοποθετούμε στο καθένα και από μία γαρίδα και είναι έτοιμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr