Συστατικά
1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
4 φέτες ψωμί
Περίπου το 1/2 φλυτζάνι Nutella
1 μεγάλο αυγό
3/4 φλιτζανιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βούτυρο (για το τηγάνι)
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
1. Αναμείξτε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν οι φράουλες και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για να μουλιάσουν.
2. Απλώστε την επιθυμητή ποσότητα της Nutella πάνω στις 2 φέτες ψωμί και καλύψτε με τις άλλες δυο φέτες ψωμιού. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
3. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπήστε ελαφρά το αυγό και το γάλα. Σε ένα άλλο χτυπήστε ελαφρά το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα του βουτύρου στο τηγάνι και κουνήστε για να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού.
4. Βουτήξτε το κάθε σάντουιτς στο μίγμα του αυγού για 30 έως 40 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια προσθέστε τα σάντουιτς στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Γυρίστε και από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη 1-2 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο ακόμη από το μείγμα βουτύρου.
5. Μεταφέρετε τα σάντουιτς σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και περιχύστε με τις φράουλες. Σερβίρετε αμέσως.