Μια ιδανικη πιτα για την Ημερα του Πάσχα. Και για τα αυγα που θα περισσέψουν
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρι τριμμένο (γκούντα, παρμεζάνα, κασέρι, γραβιέρα)
7 αυγά βραστα λιωμένα με το πιρουνάκι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομενο φρέσκο κρεμμυδάκι
πιπέρι
λιγο αλατι
μαργαρίνη για το ταψί
Εκτέλεση:
Ψιλοκοβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε ενα τηγανάκι μαζί με το κρεμμυδάκι το φρέσκο
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μπέικον,τα λιωμένα αυγά τα τυριά και κρεμμυδάκι
Μετά την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε το αυγαλατι και το πιπέρι και φτιάχνουμε ένα παχύρρευστο χυλό με όλα τα υλικά τον οποίο στρώνουμε στη σφολιάτα. Μετά προσθέτουμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και διπλώνουμε σφιχτά τις άκρες των φύλλων και τις «κλειδώνουμε» με ένα πιρουνάκι, κάνοντας και ένα σχέδιο ταυτόχρονα.
Αν θέλουμε περνάμε την πίτα μας από πάνω με λίγο γάλα και ένα κρόκο χτυπημένο για να πάρει χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μεχρι να ροδισει στους 180°C .
Καλο θα ειναι τα πρώτα δέκα λεπτά να βάλουμε ενα αλουμινοχαρτο πανω απο το ταψι