Close

Back to school 2022: Αλμυρό κέικ με αλεύρι καλαμποκιού και φέτα

Αλμυρό- κέικ- με- αλεύρι- καλαμποκιού- και- φέτα-

Back to school 2022:Αλμυρό κέικ με αλεύρι καλαμποκιού και φέτα για κολατσιό στο σχολείο.

Τώρα που τα σχολεία ξεκινούν σιγά σιγά οι μανούλες προσπαθούν να βρουν συνταγές που να μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους σαν σχολικό κολατσιό. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε το πιο αφράτο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με φέτα, παρμεζάνα και αλλαντικά.

Είναι ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Χρησιμοποιήσαμε καλαμποκάλευρο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ βάλαμε και λίγο γιαούρτι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλμυρό κέικ με αλεύρι καλαμποκιού και φέτα:

Αλμυρό- κέικ- με- αλεύρι- καλαμποκιού- και- φέτα-

Εκτέλεση για το Αλμυρό κέικ με αλεύρι καλαμποκιού και φέτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την ζάχαρη. Σε ένα άλλο και μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη σαν ομελέτα.

Προσθέτουμε χτυπώντας παράλληλα το γιαούρτι, το λάδι, την φέτα θρυμματισμένη, το γάλα, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια και την παρμεζάνα τριμμένη. Στο μείγμα με το γιαούρτι αδειάζουμε το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Θέλουμε το μείγμα μας να είναι αφράτο. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ με χωρητικότητα 1,9 λίτρο ή διαστάσεων εσωτερικά 10×29 εκατοστά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.

Δείτε ακόμα Αφράτο αλμυρό κέικ για όλες τις ώρες της ημέρας

Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε το κέικ κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Μόλις γίνει, αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα του, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Tips για το Αλμυρό κέικ με αλεύρι καλαμποκιού και φέτα

Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλάτι. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή λουκάνικο. Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε δυόσμο, πιπεριές, χαλούμι, γραβιέρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε 5-6 λεπτά ακόμα.

Αλμυρό- κέικ- με- αλεύρι- καλαμποκιού- και- φέτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr