Back to school 2022: Αφράτα στριφτάρια με γέμιση πίτσας για το σχολικό κολατσιό ή το παιδικό πάρτι που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και θα λύσουν τα χέρια στους μεγάλους. Για να σταματήσετε να αναρωτιέστε “τι θα φτιάξω πάλι σήμερα για το παιδί;”.
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- ηλιέλαιο 200 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια περίπου
- βασιλικός 100 γραμμάρια περίπου
- μιξ τυριών 300 γραμμάρια περίπου
- αλλαντικά 300 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
Η πίτσα είναι ένα αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Ακριβώς επειδή είναι ένα τόσο αγαπημένο φαγητό, πολλοί έχουν επιλέξει να φτιάξουν υγιεινές πίτσες, έτσι ώστε να τις απολαμβάνουν ακόμη και όταν προσέχουν την διατροφή τους. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας στριφτάρια πίτσας.
Τα στριφτάρια πίτσας είναι ένα αρτοσκεύασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με σπιτικό φύλλο που φτιάχνεται με ό,τι έχουμε στα ντουλάπια μας και φυσικά μία γέμιση για πίτσα που μπορεί να αλλάξει ανάλογα τα γούστα μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα στριφτάρια πίτσας:
Εκτέλεση της ζύμης για τα στριφτάρια πίτσας
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι να έχουμε μία όμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Δείτε ακόμα Τετράγωνη πίτσα με αφράτη ζύμη
Εκτέλεση για τα στριφτάρια πίτσας
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, χωρίζουμε την ζύμη μας στην μέση. Ανοίγουμε δύο φύλλα από τα ζυμάρια. Το ένα φύλλο το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και από πάνω, βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ξερό βασιλικό, το μιξ τυριών, και τα αλλαντικά της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα.
Δείτε ακόμα Ατσμά με γέμιση πίτσας για κολατσιό στο σχολείο
Σκεπάζουμε την γέμιση με το δεύτερο φύλλο. Χωρίζουμε την “σκεπαστή” πίτσα μας σε λωρίδες. Τοποθετούμε μόνο δύο λωρίδες την μία πάνω στην άλλη. Τις ζουλάμε με ξυλάκι και τις στρίβουμε. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα στριφτάρια πίτσας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα στριφτάρια πίτσας
Οι δοσολογίες στα υλικά της γέμισης είναι ανάλογα τα γούστα μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι τυριά και αλλαντικά μας αρέσουν. Αντί για σάλτσα ντομάτας μπορείτε να βάλετε κέτσαπ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλαντικά του εμπορίου μπορείτε να βάλετε σπιτικό αλλαντικό κοτόπουλο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr