Σήμερα σας έχουμε μία ξεχωριστή συνταγή για σταφιδοψωμάκια που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι σκέτος αφρός και τα γεμίσαμε με σταφίδες και γλυκιά μυζήθρα.
- αυγα 4
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- βουτυρο 60 ml λιωμένο
- ηλιέλαιο 60 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 800 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 16 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- μυζήθρα 500 γραμμάρια γλυκιά
- ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
- σταφίδες 1 χούφτα
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Φουσκωτά σταφιδόψωμα για το σχολείο
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα την γλυκιά μυζήθρα, ήρθε η ώρα να το κάνετε, αφού πραγματικά είναι υπέροχη σε γεύση και προσφέρει μία τελείως διαφορετική υφή στις παρασκευές μας. Κάντε την αρχή και φτιάξτε αυτά τα αφράτα σταφιδοψωμάκια με μυζήθρα γλυκιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα σταφιδοψωμάκια με μυζήθρα
Εκτέλεση για τα αφράτα σταφιδοψωμάκια με μυζήθρα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά το φρέσκο γάλα. Επίσης προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το αλάτι. Προσθέτουμε και την βανίλια. Τελευταίο βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ωραία, μαλακή ζύμη.
Σε μία άλλη λεκάνη ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκιά μυζήθρα, με την ζάχαρη άχνη, τις σταφίδες και το κορν φλάουρ. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Γεμίζουμε την μία πλευρά του φύλλου και κλείνουμε. Όση ζύμη μας περισσεύει την χαράζουμε, σαν πίτσα και πλάθουμε όπως θα δούμε στο τέλος του άρθρου.
Δείτε ακόμα Τα πιο εύκολα & αφράτα Σταφιδόψωμα για κολατσιό στο σχολείο!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν ωραία, αφού τα αλείψουμε πρώτα με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού.
Tips για τα αφράτα σταφιδοψωμάκια με μυζήθρα
Αντί για κορν φλάουρ μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Simionidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε αναλυτικά πως να πλάσετε τα σταφιδόψωμα με μυζήθρα γλυκιά με ένα κλικ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024