Back to school 2023: Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη, σκέτος αφρός, για το ταπεράκι του σχολείου, τόσο το πρωί όσο και για το ολοήμερο. Τέλεια ιδέα και για το παιδικό πάρτι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια του νερού χλιαρό
- ελαιολαδο 1 ποτήρι του νερού
- αυγα 1
- ασπραδια 1
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Τα παιδιά ζητούν συχνά τυρόπιτες και τυροπιτάκια τόσο στο σχολείο όσο και στο παιδικό πάρτι και σήμερα θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή μας για τυροπιτάκια σκέτο αφρό! Με σπιτική ζύμη και γέμιση από φέτα, έχουν σχήμα κρουασανάκι και τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
Δείτε ακόμα Εύκολα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και ανθότυρο
Αυτά τα τυροπιτάκια φτιάχνονται πανεύκολα, με αγνά υλικά και σίγουρα πρέπει να τα προτιμήσετε από τα αγοραστά ή τα κατεψυγμένα. Πάμε να τα φτιάξουμε και σίγουρα θα μείνετε εντυπωσιασμένες με το αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια αφρός:
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια αφρός
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο, το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε σε μία αφράτη ζύμη.
Μόλις η ζύμη μας ζυμωθεί καλά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Έπειτα την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένο πάγκο. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε ίσα τρίγωνα κομμάτια σαν πίτσα. Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με την θρυμματισμένη φέτα και ρολάρουμε.
Δείτε ακόμα Τραγανά τυροπιτάκια που τρώγονται και κρύα
Βάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού που τον έχουμε ανακατέψει με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα τυροπιτάκια αφρός
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο. Αν αφήσουμε τα τυροπιτάκια να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος είτε μιλάμε για την ζύμη, είτε για τα τυροπιτάκια, μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να φουσκώσουν.
Από το κάθε φύλλο μπορούν να βγουν και 8 και 12 τρίγωνα. Αν τα σκεπάσετε με σελοφάν ή το καπάκι από ένα τάπερ θα μείνουν αφράτα μέχρι την επόμενη μέρα. Μπορούμε να τα βάλουμε άψητα στην κατάψυξη. Βγήκαν περίπου 50 τεμάχια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Koukoudi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή