Συνταγή για τυρόπιτα με γραβιέρα και φέτα, χωρίς φύλλο που δεν λασπώνει και γίνεται με ένα απλό ανακάτεμα. Η πιο αφράτη και εύκολη τυρόπιτα που γίνεται σε λίγο χρόνο για το σχολικό κολατσιό των παιδιών από τον Γιώργο Ζώλη.
Back to school 2024: 20 συνταγές για τυροπιτάκια
Τα παιδιά αγαπούν τις πίτες. Γιατί λοιπόν να προτιμούν τις αγοραστές με τα βούτυρα άγνωστης προέλευσης και τα ετοιματζίδικα φύλλα, όταν μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας μία αφράτη τυρόπιτα που δεν λασπώνει, χωρίς φύλλο, με ένα απλό ανακάτεμα; Δοκιμάστε την!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 25 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 ml
- ηλιέλαιο 150 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι 1-2 πρέζες
- ξύδι 10 ml
- γραβιέρα 100 γραμμάρια
- φέτα 500 γραμμάρια
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο:
Αφράτη Τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Συνταγή που δεν λασπώνει. Με ένα απλό ανακάτεμα, ένα μπολ & λίγο χρόνο.
Recipe ingredients
500g of flour
25g of baking powder
50g of olive oil
150g sunflower oil
200g of yogurt
250g of milk
1 tbsp smoked paprika
Salt Pepper
A little thyme
10g of vinegar
100g of gruyere or parmesan
500g of feta cheese
Pan 25×35
Olive oil for baking
Sesame seeds for sprinkling
Bake resistances at 180 for about 45-50 minutes
Εκτέλεση για την αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τότε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το ξύδι, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το θυμάρι και το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τότε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό χυλό.
Προσθέτουμε στο τέλος 250 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη γραβιέρα και ενσωματώνουμε τα τυριά στη ζύμη. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ 25×35 εκατοστά και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.
Τυρόπιτα με ρολάκια
Την στρώνουμε καλά και αφού ισιώσει προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και λαδώνουμε πολύ καλά την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά περίπου, ανάλογα και τον φούρνο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια