Close
κρουασάν-σοκολάτας-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-συνταγή-

Συνταγή για κρουασάν σοκολάτας με σπιτική ζύμη μαγιάς και γεμισμένα με πραλίνα σοκολάτας που μπορούμε να τα γεμίσουμε και με μαρμελάδες της αρεσκείας μας ή να τα απολαύσουμε και σκέτα. Αφού τα παιδιά τα ζητούν για το σχολείο καλύτερα να τους φτιάξουμε σπιτικά κρουασάν. Από τον φίλο μας Γιώργο Ζώλη.

Τα παιδιά κάθε φορά που πηγαίνουμε μαζί σούπερ μαρκέτ, μας ζητάνε κρουασάν σοκολάτας ή κρουασάν με μαρμελάδες. Φυσικά και προσπαθούμε να τα αποφεύγουμε και συνήθως λέμε όχι, αλλά κακά τα ψέματα κι εμείς στα παιδιά, το θέλαμε και το γλυκάκι μας.

 

Κρουασανάκια με φέτα για τη παραλία

 

Γιατί να αγοράζουμε κρουασάν με έτοιμες ζύμες και αγνώστου προέλευσης ποιότητα αφού μπορούμε να τα φτιάξουμε με τα χεράκια μας; Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει συνταγή για αφράτα, εύκολα κρουασάν με ζύμη μαγιάς, γεμισμένα με σοκολάτα ή με ό,τι άλλο αγαπούν τα παιδιά, για το σχολικό κολατσιό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα κρουασάν σοκολάτας:

Recipe ingredients

3 eggs (One is for spread)
300g of milk
1 pinch of salt
1 tsp liquid vanilla or 3 capsules
2 sachets of dry yeast (16g)
650g hard flour for buns
150g of sugar
130g of butter
filling 200g milk chocolate, praline or jam
brush with egg
Bake at 160 resistances in a preheated oven for 25 minutes

κρουασάν-σοκολάτας-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-συνταγή-

Εκτέλεση για τα αφράτα κρουασάν σοκολάτας

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και το χλιαρό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τότε το αλεύρι για τσουρέκια και την ξερή μαγιά και ζυμώνουμε είτε για 5 λεπτά στο μίξερ είτε για 7 λεπτά με τα χέρια.

κρουασάν-σοκολάτας-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-συνταγή-

Μεταφέρουμε την ζύμη στον κάδο του μίξερ ή στο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά με 1 ώρα. Έπειτα αλευρώνουμε τον πάγκο μας και μεταφέρουμε την ζύμη εκεί. Την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια μας και την κόβουμε σε 10 ίσα μέρη ή και σε περισσότερα, αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα.

Κάνουμε το κάθε μέρος ζύμης κορδόνι. Έπειτα το ανοίγουμε με τα δάχτυλα και με την βοήθεια ενός πλάστη, σχηματίζοντας ένα μεγάλο τρίγωνο. Θα δούμε αναλυτικά τη διαδικασία και στο βίντεο για όποιον δεν κατάλαβε γραπτώς.

 

Κρουασάν με γέμιση μερέντας σούπερ αφράτα

 

Αφού πάρουν ένα μεγάλο τρίγωνο, το γεμίζουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος στην μεγάλη άκρη του τριγώνου και ρολάρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα κρουασάν. Αφήνουμε τα κρουασάν να ξεκουραστούν στην άκρη για 25 λεπτά τουλάχιστον.

κρουασάν-σοκολάτας-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-συνταγή-

Έπειτα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.

κρουασάν-σοκολάτας-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-συνταγή-

Tips για τα αφράτα κρουασάν σοκολάτας

Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 3 κάψουλες βανίλια. Αντί για κουβερτούρα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε πραλίνα σοκολάτας, μαρμελάδες ή άλλες πραλίνες.

κρουασάν-σοκολάτας-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr