Συνταγή για τυροπιτάκια σαν κρουασανάκια, τριφτά και τραγανά με πλούσια γέμιση από 3 διαφορετικά τυριά, φέτα, κεφαλογραβιέρα και τυρί κρέμα. Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια για το σχολικό κολατσιό ή και για το παιδικό πάρτι.
Από την φίλη μας Φωτεινή Δαρδαμάνη.
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- ελαιολαδο ¾ κούπας
- νερό ½ κούπα χλιαρό
- αυγα 1
- αλατι ½ κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 400 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια
- κεφαλογραβιέρα 1 κούπα
- τυρί κρέμα 2 κουταλιές της σούπας με μυρωδικά
- αυγα 1
Για τη γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σχολικό κολατσιό: Τυροπιτάκια του 5λεπτου
Τα παιδιά αγαπούν τα τυροπιτάκια. Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία είπαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς ιδέες για σχολικό κολατσιό ή και παιδικό πάρτι που θα σας λύσουν τα χέρια με το διαχρονικό ερώτημα “τί θα φάει το παιδί πάλι σήμερα;”. Τυροπιτάκια με τριφτό φύλλο, σαν κρουασανάκια με 3 διαφορετικά τυριά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τριφτά τυροπιτάκια με πλούσια γέμιση:
Εκτέλεση για τα τριφτά τυροπιτάκια με πλούσια γέμιση
Αρχικά ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το τυρί κρέμα με μυρωδικά και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται το μείγμα. Έπειτα διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια.
Τυροπιτάκια που μένουν μαλακά και φρέσκα για μέρες
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα κύκλου και το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια σαν να κόβουμε πίτσα. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη γέμιση και ρολάρουμε. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Tips για τα τριφτά τυροπιτάκια με πλούσια γέμιση
Αν τα θέλετε ακόμη πιο τραγανά προσθέτετε μισό φακελάκι ξερή μαγιά και ψήστε λίγο παραπάνω. Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για λίγες ώρες και όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια. Βγαίνουν 32 τυροπιτάκια. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυριά μας αρέσουν στη γέμιση.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια