Συνταγή για πατατοπιτάκια με φέτα και ζύμη γιαουρτιού από τους Foodaholics για το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για το σχολικό κολατσιό το πρωί. Μπορούν να γίνουν και πικάντικα για τους μεγάλους.
Πατατοπιτάκια σε σχήμα λουλούδι
Πατατοπιτάκια σκέτος αφρός για το σχολικό κολατσιό με ζύμη γιαουρτιού και γεμισμένα με πατάτα και φέτα. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και μπορείτε να τα φτιάξετε τόσο για το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούν να γίνουν και πικάντικα για τους μεγάλους!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πατατοπιτάκια με φέτα:
Εκτέλεση για τα πατατοπιτάκια με φέτα
Διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αυγό ,το γιαούρτι και δουλεύουμε το μείγμα.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι που να γίνει ζύμη. Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει. Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
Προσθέτουμε φέτα θρυμματισμένη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη και ανακατεύουμε. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη. Τα ανοίγουμε σε φύλλα, απλώνουμε μαλακό βούτυρο και κλείνουμε όπως σας δείχνουμε.
Πεντανόστιμα πατατοπιτάκια για το σχολικό κολατσιό!
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα χωρίζουμε στην μέση. Απλώνουμε γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα πατατοπιτάκια με φέτα
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και μπούκοβο αν τα θέλουμε πικάντικα. Μπορούμε να βάλουμε το κρεμμύδι ωμό, σοταρισμένο ή και αφυδατωμένο. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr