Bampolini: Ιταλικοί λουκουμάδες με ζάχαρη. Ακόμη να τους δοκιμάσετε;
- Γάλα φρέσκο 200 γραμ χλιαρό
- ζαχαρη 2 κουτ σούπας
- ξερή μαγιά 9 γραμ
- βούτυρο γάλακτος 50 γραμ αγελάδος
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμ
- αυγα 1
- αλατι λίγο
- βανίλια 1
Υλικά
- ζαχαρη Αρκετή
Για το πασπάλισμα
Οι ιταλικοί λουκουμάδες της σημερινής μας συνταγή εμφανισιακά μοιάζουν πολύ με τους λουκουμάδες παραλίας. Αφράτοι και μαλακοί και πασπαλισμένοι με ζάχαρη. Είναι υπέροχοι για το Καλοκαίρι αφού μπορούμε να τους παίρνουμε μαζί μας και στην παραλία.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και σίγουρα μπορείτε να τους φτιάξετε ακόμη κι αν δεν έχετε εμπειρία στην κουζίνα. Αυτοί οι λουκουμάδες, μπορούν να γίνουν φοβερό γλυκό για γενέθλια, μπουφέ, πάρτι αλλά και για όταν θέλουμε κάτι νόστιμο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Μέσα στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στην άκρη. Όταν περάσει ο χρόνος το τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε το αυγό το οποίο θα το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία απαλή ζύμη που κολλάει στην αρχή. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και στην συνέχεια την ζυμώνουμε και πάλι.
Δείτε ακόμα Graffe Napoletane: Αφράτοι λουκουμάδες
Αφού ζυμώσουμε για δεύτερη φορά την αφήνουμε και πάλι για μισή ώρα και ξανά πλάθουμε. Αφού δώσουμε το σχήμα που μας αρέσει τους αφήνουμε να φουσκώσουν και τους τηγανίζουμε. Μόλις τηγανιστούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Samara
και την είδαμε στη αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr