Τι χρειαζόμαστε:
3,5 φλ. φρέσκο γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη και 3 κ.σ. ζάχαρη έξτρα
30 γρ. corn flour ή 1/4 φλ.
λίγο αλάτι
2 αυγά
βανίλια για άρωμα
1 κ.σ. βούτυρο
μπισκότα petit beurre ή digestives
μπανάνες για το γαρνίρισμα
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το 1/3φλ. ζάχαρη, το corn flour, το αλάτι και τα αυγά με το μισό φλ. γάλα.
Βάζω σε κατσαρολάκι να βράσει το υπόλοιπο γάλα και η υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνω σιγά σιγά το μίγμα των αυγών και ανακατεύω να πήξουν (θέλω υφή μαγιονέζας). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Αφήνω 10 λεπτάκια να κρυώσει.
Σε μπωλάκια ή ποτήρια σπάω τα μπισκότα για βάση. Γεμίζω το ποτήρι με κρέμα και αφήνω εκτός ψηγείου καμμιά ώρα να κρυώσει. Γαρνίρω με ψιλοκομμένες μπανάνες και βάζω το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Το επιδόρπιό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη βασική συνταγή τη βρήκα στο www.joyofbaking.com αλλά την άλλαξα λίγο. Ήθελε ακόμα έναν κρόκο, για βάση είχε vanilla wafers και στο σερβίρισμα έβαζε και σαντιγύ. Μπορείτε να το δοκιμάσετε κι έτσι!
Μπορείτε να το βαλετε και σε πυρεξ και να εχετε ενα ωραιο γλυκο ψυγειου
Η κρέμα είναι πολύ γευστική, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μιλφέιγ και παρόμοια γλυκά. Είναι παραλλαγή της κρέμας ζαχαροπλαστικής. Καλή επιτυχία!
syntagesths pareas