Close
Banoffee-για κέρασμα-του Αγιαννιού-συνταγή-

Συνταγή για banoffee για κέρασμα την ημέρα του Αγιαννιού. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το αφράτο γλυκό ψυγείου με μπανάνες που μαύρισαν και δεν θέλετε να πάνε χαμένες. Με καραμέλα και αφράτη σαντιγί, καλύτερο και από ζαχαροπλαστείου.

Το banoffee είναι ένα αγαπημένο γλυκό που αποτελεί την πρώτη επιλογή για πολλούς από εμάς τόσο στις Γιορτές, όσο και στο οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι μετά το μεσημεριανό ή στις λιγούρες και τις υπογλυκαιμίες μας.

Μπανόφι στο πυρέξ

Σήμερα θα σας δείξουμε ένα αξεπέραστο σε γεύση banoffee που μπορείτε να το φτιάξετε ακόμη και με τις μπανάνες που μαύρισαν και σας περίσσεψαν. Φτιάξτε το για κέρασμα την ημέρα του Αγιαννιού και δεν θα το μετανιώσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το banoffee για κέρασμα του Αγιαννιού:

Banoffee-για κέρασμα-του Αγιαννιού-συνταγή-

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα δύο μόρφατ για λίγο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί το μείγμα. Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα μπισκότα.

Banoffee-για κέρασμα-του Αγιαννιού-συνταγή-

Τοποθετούμε ένα τσέρκι 26 εκατοστών σε μια πιατέλα και στρώνουμε καλά το μείγμα μπισκότου. Ζεσταίνουμε λίγο το καραμελωμένο ζαχαρούχο και βάζουμε μία ποσότητα πάνω απ’ το μπισκότο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Από πάνω τοποθετούμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια.

Ραβανί για του Αγιαννιού

Από πάνω από τις μπανάνες στρώνουμε την σαντιγί. Την επιφάνεια διακοσμούμε με το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο και τρίμμα κουβερτούρας!

Tips

Αντί για πτι μπερ μπορούμε να βάλουμε digestive.

Banoffee-για κέρασμα-του Αγιαννιού-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr