Συνταγή για σπιτικά ψωμάκια bao buns, σκέτος αφρός, με γέμιση από κιμά. Χορταστικά σάντουιτς με αέρινα ψωμάκια ατμού από τη φίλη μας Κυριακη Αθανασακη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- ξερή μαγιά 1μισή φακελάκι
- νερό 500 ml περίπου
Υλικά
Χειροποίητα bao buns με μανιτάρια πικάντικα
Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψουμε το πόσο αφράτα και αέρινα είναι τα ψωμάκια bao buns. Ψωμάκια ατμού από την Ιαπωνία που τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει και στην Ελλάδα και τους έχουν ενθουσιάσει όλους. Παραδοσιακά τα γεμίζουμε με κομμάτια χοιρινού ή κοτόπουλου, αλλά σήμερα θα τα απολαύσουμε με κιμά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα bao buns με γέμιση κιμά:
Εκτέλεση για τα bao buns με γέμιση κιμά
Ξεκινάμε την συνταγή με τον κιμά έτσι ώστε να έχει κρυώσει τελείως μέχρι να έρθει η στιγμή να τα φτιάξουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε αρχικά τον κιμά μέχρι να χάσει τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την γλυκιά πάπρικα, την πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά και με συνεχή ανακάτεμα μέχρι να είναι έτοιμος.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά νερό, ζυμώνοντας παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σπιτικό club σάντουιτς με φιλέτο κοτόπουλο
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει πολύ καλά σε ζεστό μέρος. Για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 9 μπάλες. Σε λίγο λαδωμένο πάγκο βάζουμε τις μπάλες ζύμης να φουσκώσουν. Κόβουμε 9 χαρτάκια λαδόκολλας για να τοποθετήσουμε εκεί τα ψωμάκια.
Αφού φουσκώσουν τα ανοίγουμε λίγο με τα χέρια και βάζουμε γέμιση, 1 κουταλιά της σούπας σχετικά γεμάτη. Το κλείνουμε καλά και βάζουμε το ψωμάκι μας πάνω στη λαδόκολλα.
Αφού τελειώσει η διαδικασία και έχει αρχίσει να λειτουργεί ο ατμός βάζουμε 2-2 τα ψωμάκια τη φορά και τα μαγειρεύουμε στον ατμό μαζί με τη λαδόκολλα για 15-20 λεπτά. Αν δεν βάλουμε την λαδόκολλα θα μας κολλήσουν. Όταν βγουν από τον ατμό θέλουμε να ακουμπάει το ένα με το άλλο γιατί θα κάτσουν από το φούσκωμα και θα κολλήσουν.
Tips για τα bao buns με γέμιση κιμά
Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι θέλουμε αλλά όχι ελαιόλαδο γιατί θα κάνει τη ζύμη βαριά. Στον κιμά βάζουμε ό,τι μυρωδικά θέλουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr