Close

Beignets: Η συνταγή για εναλλακτικά ντονάτς

Συνταγή _Beignets_

Beignets: Η συνταγή για εναλλακτικά ντονάτς !Μία πραγματικά ιδιαίτερη συνταγή για εναλλακτικά ντονάτς και ονομάζονται beignets! Είναι πραγματικά σκέτη λιχουδιά και σίγουρα αν τα φτιάξετε δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε στο ένα.

    Για το άλειμμα

  • γάλα Λίγο

    Για το τελείωμα

  • βουτυρο Κατά βούληση λιωμένο

Είναι απλά υπέροχα κι αν θέλετε μπορείτε να τα φάτε σκέτα με ζάχαρη άχνη στο πασπάλισμα, ή να τα γεμίσουμε με πραλίνες της επιλογής μας ή μαρμελάδα. Είναι ατομικά γλυκά ψωμάκια που θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Δείτε ακόμα Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με σταφίδες για σχολικό κολατσιό

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγοράζετε γλυκά από ζαχαροπλαστεία και φούρνους. Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Η συνταγή είναι πολύ εύκολα και περιλαμβάνει απλά και φθηνά υλικά. Αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο: 

Beignets είναι «σαν» ντονατς φούρνου αλλά πιο αφράτα. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς θα τα δοκιμάσουν γιατί κάθε φορά που ανεβάζω συνταγές για λουκουμάδες και ντονατς ρωτάτε αν ψήνονται στον φούρνο και σας λέω ΟΧΙ. Αυτά λοιπόν είναι τα πιο αφράτα και γευστικά και θα ψήσετε στον φούρνο σας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΨΩΜΙ

Εκτέλεση για τα Beignets

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε στην αρχή το νερό, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Αφήνουμε στο πλάι για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με την ξερή μαγιά.

Έπειτα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο. Το λιωμένο βούτυρο δεν πρέπει να είναι ζεστό. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε το μείγμα. Η ζύμη μας θα κολλάει λίγο στα χέρια. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.

Έπειτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Ανοίγουμε λοιπόν την ζύμη και κόβουμε χρησιμοποιώντας την ροδέλα που κόβουμε και την πίτσα. Κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια σε μέγεθος 38 εκ. περίπου ή μπορούμε να τα κόψουμε στρογγυλά με κουπάτ.

Στην συνέχεια, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και αραδιάζουμε επάνω τα κομμάτια της ζύμης με κενό μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τα φουσκώσουν για 45 λεπτά.

Αφού αλείψουμε με γάλα και ψήσουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ζεστά.

Συμβουλές

Αν δεν είναι τόσο γλυκά στην γεύση μπορείτε να βάλετε πραλίνα σοκολάτας, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλετε.

Beignets_ Συνταγή_

Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr