Close
Παγωτο Πατουσα
Το παγωτο που αγαπήσαμε (και αγαπάμε) τωρα απο τα χεράκια μας!!!!

    Για την διακόσμηση

  • κουβερτουρα 400 γρ. (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
Φτιάξτε το παγωτό φράουλα. Στο µπλέντερ ρίξτε τις φράουλες και τη µισή ζάχαρη και χτυπήστε τα για 3΄ µέχρι να γίνουν πολτός. Μεταφέρετε τον πολτό της φράουλας σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και βάλτε τον στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάλτε τους χτυπηµένους κρόκους των αυγών, το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Με έναν αυγοδάρτη ανακατέψτε για 2΄ µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά και ανακατέψτε συνέχεια µε τον αυγοδάρτη για 4΄ µέχρι να ζεσταθεί το µείγµα. Μεταφέρετε το µείγµα του γάλακτος σε ένα µεγάλο παγωµένο µεταλλικό µπολ και αφήστε το για 30΄ να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάλτε το µπολ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το µείγµα µε µίξερ χειρός για 2΄ για να αφρατέψει. Προσθέστε την κρέµα γάλακτος, τη βανίλια και τις πολτοποιηµένες φράουλες και ανακατέψτε µε το µίξερ χειρός σε χαµηλή ταχύτητα για 3΄. Ρίξτε το µείγµα στην παγωτοµηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευής*. Βγάλτε το παγωτό από το ψυγείο και  κόψτε το µε τα κουπ πατ (φόρµες από σιλικόνη χωρίς πάτο) σε σχήµα πατούσας, βάλτε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα για 3 ώρες να παγώσουν καλά.
Φτιάξτε τη σοκολάτα για την επικάλυψη. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα κατά τα 2 / 3 µε νερό και εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (µπεν µαρί). Ρίξτε τη σοκολάτα στο µπολ. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά και αφήστε τη για 4΄ µέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατεβάστε την από τη φωτιά και αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει. Βγάλτε τις από το ψυγείο και ξεφορµάρετέ τις. Αν θέλετε, καρφώστε και ξυλάκια, αλλά επειδή θα έχουν σκληρύνει υπάρχει πιθανότητα να σπάσουν. Βουτήξτε τα δάχτυλα της πατούσας στη λιωµένη σοκολάτα και βάλτε τις στην κατάψυξη για 1 ώρα.
*Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
Βγάλτε το μείγμα παγωτού από την κατάψυξη. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ χειρός για 1΄. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και χτυπήστε το με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλες τέσσερις φορές. Έτσι θα έχετε ένα αφράτο παγωτό.