Υπέροχα γεμιστά σουδακια!
- γάλα 150 ml φρέσκο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια
- βουτυρο 110 γραμμάρια κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
- αυγα 5
- νερό 100 ml
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- γάλα 1 λίτρο φρέσκο
- ζαχαρη 200γρ
- αυγα 2
- αυγα 4 κρόκοι από
- βανίλια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100γρ.
- κουβερτουρα 120 γρ λευκή
Για την γέμιση
- καραμέλες
- γλυκόριζα
- marshmallows
- ζαχαρη χρωματιστή
Για την διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τα αβγά και την βανίλια.
Ρίχνουμε στο γάλα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την λευκή κουβερτούρα αφού πρώτα την έχουμε κόψει κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε στην μέση τα σου,αφαιρούμε λίγη ψίχα από το κάτω μέρος και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Τα κλείνουμε με το επάνω μέρος.
Για την διακόσμηση
Θα χρειαστούμε καραμελάκια για τα μάτια και την μύτη του κούνελου μας
Γλυκόριζα για τα μουστάκια
marshmellows και χρωματιστή ζάχαρη για τα αυτάκια
Για την χρωματιστή ζάχαρη ανακατέψτε ζάχαρη κρυσταλλική με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Κόβουμε τα marshmallows διαγώνια όπως στην φωτογραφία και πιέζουμε ελαφρά με τον δείκτη μας στην μέση.Τα βρέχουμε με ελάχιστο νερό και τα πασπαλίζουμε με την χρωματιστή ζάχαρη
Με λίγη λιωμένη κουβερτούρα κολλάμε τα μάτια και τα αυτάκια.Κόβουμε την γλυκόριζα και φτιάχνουμε τα μουστάκια…
Έτοιμα τα κουνελάκια μας!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι