Τι γίνεται όταν το σιρόπι συναντάει τη σοκολάτα? Πάρτι αισθήσεων!!!!
- αμυγδαλα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψίχα
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 10
- ζαχαρη 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- σιμιγδαλι 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια 55 % κακάο λιωμένη
Υλικά
- νερό 2 ποτήρια του νερού
- πορτοκαλι 1 ποτήρι του νερού χυμό
- ζαχαρη 2 ποτήρια του νερού
- πορτοκαλι τη φλούδα από ένα
- κανελά 1/2 ξυλάκι
Για το σιρόπι
- νερό 1 ποτήρι
- κονιάκ 1 ποτηράκι
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Θα σας τρέξουν τα σάλια με αυτό το γλυκό!
Εκτέλεση
(Για 4-6 άτομα)
Για το ραβανί
Σε μπέν μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, κανέλα, μπέικιν πάουντερ αμυγδαλόψιχα, κουβερτούρα λιωμένη.
Όταν το μείγμα γίνει έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 7 λεπτά περίπου (από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει).
Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και αφήνουμε να χλιάνει.
Κόβουμε σε κομμάτια το ραβανί και περιχύνουμε με το σιρόπι. Το ραβανί μας πρέπει να είναι ζεστό, σχεδόν μόλις βγει από τον φούρνο και το σιρόπι ζεστό από την κατσαρόλα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 1 ποτήρι νερό, 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ και το κόρν-φλάουρ κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε και την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη πηχτή κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο ραβανί μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρεται με παγωτό μπισκότο κρέμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανοιχτά σχολεία το Σαββατοκύριακο : Έντονες οι αντιδράσεις για το νέο μέτρο
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά