Γλυκα κορνεδακια ολοι εχουμε φαει,αλμυρα ομως?Δειτε μερικες ιδεες που θα καταπλήξουν τους παντες!
Κοτοσαλάτα σε κορνέ
Για τα κορνέ,
500γραμ. σφολιάτα φρέσκια, ή κατεψυγμένη
Χυμό καρότου*, αναμεμιγμένο με τοματοπολτό
Για την σαλάτα,
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 αγγούρια ψιλοκομμένα
2 αβγά ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Μαγιονέζα όσο πάρει
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα απαλή
Καρδιές μαρουλιού για το γαρνίρισμα
* Χυμός καρότου
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά, 1κιλό καρότα. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Εάν τα καρώτα είναι σκληρά και μας δυσκολεύουν, προσθέτουμε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
2. Όταν γίνουν πολτός, αδειάζουμε το μίγμα σε μια γυάλινη κανάτα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
3. Αφήνουμε το μίγμα να μείνει στη κανάτα, 30λεπτά.
4. Στη συνέχεια, ακουμπάμε το λεπτό σουρωτήρι μας, αυτό με τη σίτα, σε μια καθαρή κανάτα αδειάζουμε τον υγρό πουρέ των καρώτων και τον πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να στραγγίξει, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το καροτόζουμο μας είναι έτοιμο!
Εκτός από βασικό υλικό για την συνταγή μας, μπορούμε και να το πιούμε, αναμιγνύοντας το, με τον χυμό από 2 πορτοκάλια και λίγο δροσερό νεράκι.
Είναι ο τέλειος υγιεινός χυμός.
Για τα χωνιά φτιάχνουμε καλούπι με ένα απλό Χαρτόνι και αλουμινόχαρτο
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 χτυπημένο αυγό
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά
3 1/2 έως 4 φλυτζάνια αλεύρι (χρησιμοποιείται μόνο 3 1/2)
Επάλειψη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Για τη γεμιση
Τονος
Ανηθος
Κρεμμιδακι φρεσκο
μαγιονεζα
Αγγουρι
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό σε μια κατσαρόλα τοποθετείστε σε μπολ και αφήστε το να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι ,ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και 2 φλιτζάνια αλεύρι ,και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε και την μαγιά και ανακατεύουμε.
Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά ακάλυπτο. Τώρα, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Πρόσθεσα 1 1/2 φλιτζάνι … συνολικά 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 6-8 λεπτά. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα καθαρό μπολ και τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ. Αναποδογυρίστε μερικές φορές για να καλυφθούν ελαφρά όλες οι πλευρές της ζύμης με το λάδι.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστει η ζύμη περίπου 1 ώρα. Ενώ η ζύμη αυξάνεται, κάντε τα καλούπια -κώνους.
Κάντε τους κώνους από χάρτινο υλικό απόθεμα ή φυλλάδια
Κλείστε με Ταινία τους κώνους και στη συνέχεια καλύψετε καλά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μην φαίνεται το χαρτί.
Βάλτε τα στην άκρη.
Αφαιρέστε τη ζύμη και ζυμώνουμε λίγο για να απελευθερώσουμε τον αέρα. Τώρα κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
Χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά για να βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι είναι ίσο προς το βάρος .Αφήνεται τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Πάρτε κάθε κομμάτι της ζύμης και φτιάξτε ένα κορδόνι .Τυλίξτε τα κορδόνια γύρω από τα λαδωμένα καλούπια .
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί λαδόκολλα και αλείψτε τα με το γλάσο αυγού. Πασπαλίζουμε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο (ή και τα δύο).
Καλύψτε με το πλαστική μεμβράνη . Επιτρέψτε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σε ένα θερμό περιβάλλον.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς για 20 – 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε επάνω σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά πριν τα αφαίρεσεται απο των καλουπια
Ψιλοκοβουμε τον ανηθο,το κρεμμιδακι και ανακατευουμε με μαγιονεζα και τονο!
τα γεμιζουμε!