Close
Λαχταριστο γλυκάκι που λιώνει στο στόμα!!!!

 

 

30 Λεπτά

15 Λεπτά
Για 10 άτομα
Υλικά:
Για τη βάση
1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος (170γρ)

60γρ. βούτυρο

40γρ. ζάχαρη

3 αυγά

60γρ. αλεύρι

 

Για τη λευκή επικάλυψη

2 φύλλα ζελατίνης

50 ml γάλα

150γρ. τυρί κρέμα 20% λιπαρά (τύπου μασκαρπόνε)

100γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT Λευκή

 

Για το γλασάρισμα

125γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT

20γρ. βούτυρο

1κ.σ ζάχαρη άχνη

 
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
Σε ένα γυάλινο μπολ κόψτε την κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια και
λιώστε την σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά
σε μπεν μαρί). Προσθέστε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε την ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και το αλεύρι. Χτυπήστε τα 3
ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενσωματώστε στο μίγμα σοκολάτας.
Προσθέστε πρώτα το 1/3 της μαρέγκας και ανακατέψτε καλά για να
ρευστοποιήσετε το μίγμα σας και στη συνέχεια την υπόλοιπη μαρέγκα.
Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζα ή σπάτουλα για να
ομογενοποιήσετε.
Αδειάστε το μίγμα σε τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη φόρμα, την οποία έχετε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήστε στον φούρνο σας περίπου για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Για τη λευκή επικάλυψη: Βάλτε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για να
μαλακώσουν και στη συνέχεια, στραγγίξετε τα καλά. Σε μικρή κατσαρόλα
ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε τα φύλλα ζελατίνας. Προσθέστε το
μασκαρπόνε και την λευκή σοκολάτα που έχετε ήδη λιώσει στο φούρνο
μικροκυμάτων (για 1′ σε μεσαία ένταση).
Απλώστε πλαστική μεμβράνη στην φόρμα και τοποθετήστε από πάνω τη
βάση μπισκότο (εάν το γλυκό έχει στενέψει τοποθετείστε αλουμινόχαρτο
ανάμεσα στην φόρμα και την μεμβράνη). Ρίξτε στη συνέχεια το μίγμα της
λευκής σοκολάτας από πάνω (ομογενοποιήστε την επιφάνεια με μία σπάτουλα ή
ένα κουτάλι) και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για το γλασάρισμα: Λιώστε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέστε τα 20γρ. βούτυρο, 6κ.σ. νερό και την ζάχαρη άχνη και
ανακατέψτε.
Κόψτε το γλυκό σε 20 τετράγωνα κομμάτια, γλασάρετε με τη βοήθεια
ενός κουταλιού από πάνω (χωρίς να καλύψετε τελείως την λευκή σοκολάτα)
και τοποθετήστε πάλι στο ψυγείο για 30’. Σερβίρετε 2 κομμάτια ανά
μερίδα.