Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με το καλύτερο πρωινό που θα σας δώσεις την απαραίτητη ενέργεια της ημέρας!Προσθέστε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και ξεκινήστε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 190oC.
το φούρνο στους 190oC.
Κόβουμε τα
σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα
με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα
με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
Αραδιάζουμε
στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
Ψήνουμε τα
καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για
περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε
να κρυώσουν.
καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για
περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε
να κρυώσουν.
Σε ένα
ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια
και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.
ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια
και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή για
1 μερίδα
1 μερίδα
Χρόνος
προετοιμασίας: 25 λεπτά
προετοιμασίας: 25 λεπτά
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη