Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.
Το κέικ καρότου συνοδεύει άριστα τον απογευματινό σας καφέ, είναι ιδανικό για tea party, για baby shower και το λατρεύουν τα παιδιά.
- αυγα 4
- ζαχαρη 225 γρ.
- ελαιολαδο 300 γρ. ή ηλιέλαιο
- καρότο 500 γρ. τριμμένο
- αλευρι 300 γρ. κοσκινισμένο
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- καρυδια 150 γρ. ψιλοκομμένο
Υλικά
- βουτυρο 125 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- τυρί κρέμα 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ.
Για το γλάσο
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τ’ αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτετε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε απαλά και στο τέλος ρίχνετε τα καρύδια. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., αδειάζεται το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Ανακατεύετε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη πολύ καλά προσθέτοντας και μία βανίλια. Με αυτό το μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη