Υλικά
500 γρ αλεύρι για ολες τις χρησεις
2 αυγά
μισο κουταλακι κρυσταλλική ζάχαρη
180 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
80 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
7 γρ ξερή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά μας, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά με ένα πιρούνι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος το λιωμένο Βιτάμ. Αρχίζουμε ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μέχρι να τη νιώθουμε μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να διπλασιάσει τον όγκο της. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα περίπου μέρη. Τα κάνουμε μπαλίτσες.
Τοποθετουμε το πρωτο φυλλο ζυμης βαζουμε σαλτσα,ρίγανη,μαυροπιπερο,κασέρι τριμμένο,ζαμπον και μπεικον σε φετες και τελος πιπερια η οτι αλλη γεμιση θελουμε!
Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο ζύμης επαναλαμβάνουμε με τη γεμιση, ρίχνουμε και το τρίτο φύλλο μας βάζουμε ξανά γεμιση και το καλύπτουμε με το τελευταίο τέταρτο φύλλο μας.Αρχίζουμε και χαρακώνουμε γύρω γύρω το φύλλο μας
Έπειτα αρχίζουμε και στρίβουμε το κάθε κομμάτι μας ένα δεξιόστροφα και το επόμενο αριστερόστροφα.
Το Βάζουμεπάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28-30 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Η φωτο ειναι απο την Κική Κυρκοπουλου!
Τη συναρμολογηση βημα βημα μπορειτε να τη δειτε εδω
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια