H αγαπημένη κοτόπιτα της οικογενείας και όλων των φίλων.
Σε πάρτυ,σε γιορτές πάντα έχει θέση στο τραπέζι μας…Και στη κοιλιά μας επίσης!
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το μαδάμε.Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , προσθέτουμε τις πιπεριές το μπέικον και τα αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ,μαζί με το κοτόπουλο,τα τυριά , το αλάτι, το πιπέρι,τον άνηθο. Χτυπάμε τα 2 αυγά . Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στη κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος με το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να να πήξει . Μόλις πήξει , κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το μείγμα από το κοτόπουλο.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι,τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε πάνω τη γέμιση να πάει παντού,και σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας που μας έμεινε.πατάμε με το πιρούνι της άκρες να κλείσει καλά. Αλείφουμε τη σφολιάτα μας με λίγο αυγό και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το σουσάμι.
Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
- φύλλο σφολιάτας 2
- κοτόπουλο 1 κιλό στήθoς
- γκούντα 1 κούπα
- πεκορίνο 1 κούπα
- μπεικον 10 φέτες ψιλοκομμένο
- άνηθος μισό ματσάκι ψιλοκομμένο
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κίτρινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πορτοκαλί
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- αλατι λίγο
- πιπέρι
- βουτυρο λίγο
- σουσαμι
Υλικά
- γάλα 600 ml
- κρεμα γαλακτος 3 κ.σ
- βουτυρο 2 κ.σ.
- κορν φλαουρ 5 κ.σ.
- αυγα 2
- αλατι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Για τη μπεσαμέλ
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος