Οτιδήποτε χρωματιστό ξετρελαίνει τα πιτσιρικια! Έτσι και εμείς σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε χρωματιστές συνταγές ιδανικές για πάρτι!
Χρωματιστά μακαρόνια
1 πακέτο λιγκουινι
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για τα σύννεφα τυριου
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες
1.Πάρτε σακουλάκια τροφίμων τόσα όσα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που θα χρησιμοποιήσετε!
2.Βάλτε στο κάθε σακουλάκι ένα διαφορετικό χρώμα και μέσα προσθέστε τα λιγκουίνι
3.Κλείστε το σακουλάκι και κουνιστέ τα καλά μέχρι να πάει παντού το χρώμα.
4.Ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας
Για τα σύννεφα
προθερμένετε το φούρνο στους 220 βαθμούς
Στη συνέχεια, σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, τοποθετήστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα σε επίπεδο κύκλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τους κύκλους . Ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει .μόλις οι άκρες αρχίσουν να γίνονται καφέ,τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε για τουλάχιστο 5 λεπτά. Ξεκολλήστε και σερβίρετε.
Χρωματιστές τηγανίτες
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
Οι 12 μερίδες αντιστοιχούν περίπου σε 30 τηγανίτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αυγό μέχρι να «δέσει» και έπειτα το ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χωρίζουμε τον χυλό σε μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε ένα από αυτά λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το χρώμα.
Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει τοποθετήστε στο τηγάνι το ¼ του φλιτζανιού από το μείγμα και τηγανίστε για 1-2 λεπτά.
Μόλις οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες (φροντίστε να είναι ζεστές) σερβίρετε με μέλι, ,κανέλα ή σοκολάτα.
Δειτε και το video που θα σας βοηθήσει
Τούρτα ουράνιο τόξο
Για το κέικ θα χρειαστούμε 2 δόσεις από ένα κέικ βανίλιας εγώ χρησιμοποιώ το πιο κάτω
Για μια δόση κει θα χρειαστούμε (άρα επί 2)
Κέικ
500 γραμ φαριν απ
450 γρμ ζάχαρη
250 γραμ βούτυρο
4 αυγά
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
240 γρ φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατεψουν , προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά , το αλάτι την βανίλια και το ξύσμα μετά το γάλα και την φαρίνα
Σε αυτό το σημείο χωρίζουμε το κέικ στα 2 και χρωματίζουμε το ένα με το μπλε χρώμα και το άλλο με το κόκκινο (θα χρειαστεί να βάλουμε αρκετό χρώμα κόκκινο για να επιτύχουμε ένα ζωηρό χρώμα) κάνουμε ακόμα μια δόση κέικ και πάλι την χωρίζουμε στα 2 αυτή την φορά το ένα το χρωματίζουμε με κίτρινο και το άλλο με πράσινο (αναμειγνύοντας το κίτρινο και λίγο μπλε ) βάζουμε σε στρογγυλά ταψάκια τα όπια τα έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και ψήνουμε ξεχωριστά τα κεκακια μας
Βουτυρόκρεμα
250 γρμ βούτυρο σούπερ φρέσκο (είναι μάρκα από βούτυρο σε ασημένια συσκευασία)
500 γρμ ζάχαρη αχνή
Γάλα
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει έξω από το ψυγείο και το χτυπάμε πολύ καλά με την ζάχαρη αχνή να φούσκωση και να είναι αφράτη, προσθέτουμε τόσο γάλα ώστε να έχει την ύφη μιας συμπαγείς σαντιγί
Συναρμολόγηση
Περνούμε το πρώτο δίσκο και απλώνουμε πάνω βουτυρόκρεμα και πάλι κέικ βουτυρόκρεμα εναλλάξ !!! καλύψουμε όλο το κέικ αν θέλουμε με βουτυρόκρεμα και έτοιμο
• Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βουτυροόκρεμα με Σαντιγί
Αν θέλουμε να κάνουμε πολλά στρώματα κάνουμε και άλλες 2 δόσεις και αναμυγνείουμε βασικά χρώματα για να πάρουμε πχ πορτοκαλί, μωβ κτλπ
Ρολό ουράνιο τόξο
Υλικά
5 αυγά
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
Μισό κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
2/3 φλιτζανιού αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
500 γρμ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ τους κρόκους των αυγών. Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού, το χυμό του λεμονιού και τη μισή ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα του πρώτου μπολ στο δεύτερο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα ή σπάτουλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό όλα τα στεγνά υλικά (σόδα και αλάτι). Το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι με την κουτάλα. Μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και πάλι ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρότερα μπολάκια, ανάλογα με τον αριθμό των χρωμάτων που θέλουμε να κάνουμε. Σε κάθε ένα προσθέτουμε μία μικρή ποσότητα από υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής (μπορείτε να βρείτε σε ορισμένα supermarkets αλλά και εδώ) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το επιθυμητό χρώμα. Μετά παίρνουμε κονφί ζαχαροπλαστικής και σε μία ανοιγμένη λαδόκολλα δημιουργούμε γραμμές με το κάθε χρώμα, παράλληλες και ενωμένες μεταξύ τους μέχρι να γεμίσει όλη η λαδόκολλα. Οι γραμμές μπορεί να είναι όσο μακριές και όσο χοντρές επιθυμείτε.
Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 με 12 λεπτά. Για να δείτε εάν είναι έτοιμο, περάστε μία οδοντογλυφίδα και δείτε εάν βγαίνει καθαρή. Βγάζετε από το φούρνο, το ακουμπάτε σε μία πετσέτα και αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Τυλίγετε σε ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνετε για λίγο.
Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάτε τα υλικά της κρέμας. Ξετυλίγετε το ρολό και απλώνετε πάνω του την κρέμα. Ξανατυλίγετε το ρολό και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
Rainbow Cupcakes
Υλικά
(για 10 κεκάκια)
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι
2 αυγά
00 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.γ baking
Μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Χρώματα ζαχαροπλαστικής(κατά προτίμηση σε πάστα, όχι υγρά)
Μωβ, μπλε,πράσινο,κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 C.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 6 ποτηράκια.(περίπου 3 κ.σ στο καθένα)
Χρωματίζουμε με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
1ο-μωβ
2ο-μπλε
3ο-πράσινο
4ο-κίτρινο
5ο-πορτοκαλί
6ο-κόκκινο
Αν δεν έχουμε από όλα τα χρώματα, τα φτιάχνουμε ως εξής:
το μωβ ανακατεύοντας μπλε και κόκκινο
το πράσινο ανακατεύοντας μπλε και κίτρινο
το πορτοκαλί ανακατεύοντας κόκκινο και κίτρινο
Αν σας φαίνεται λίγο μπελάς, μπορείτε και να μην φτιάξετε και τα 6 χρώματα, να κάνετε μόνο 3 ή 4.
Στρώνουμε χαρτάκια για cupcakes σε ένα ταψάκι με υποδοχές.
Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα χαρτάκια με τα διάφορα χρώματα.
Πρώτα στρώνουμε μια στρώση με μωβ χρώμα.
Στη συνέχεια μια στρώση με μπλε χρώμα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και τελειώνουμε με το κόκκινο.
Βάζουμε περίπου 1 κ.γ από κάθε χρώμα.
Προσέχουμε να ΜΗΝ ανακατέψουμε την μια στρώση όταν ρίχνουμε την επόμενη.
Ψήνουμε στους 150 C για 30-35 λεπτά.
Τα τρώμε σκέτα ή γαρνίρουμε με λίγη χρωματισμένη σαντιγί και χρωματιστή τρούφα.
Η χρωματίζουμε βουτυρόκρεμα .
χρωματιστα macaron συνταγη εδω
10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΛΕΣ ΡΟΖ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια