Υπέροχα και πανεύκολα σοκολατένια τρουφάκια.
Μια συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με 5 μόνο υλικά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας.
Χρόνος: 15 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα με τις 2 κ.σ. βιτάμ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος που έχουμε ζεστάνει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το Cointreau ή το λικέρ και ανακατεύουμε 1′ ακόμη. [*]
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να πήξει. Μετά το δίωρο βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος που επιθυμούμε.
- Κυλάμε τα μπαλάκι σε μπολ με κακάο, ή σοκολατένια τρούφα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια ή λίγα απ” όλα για να ικανοποιήσετε όλες τις προτιμήσεις.
[*] Αν είστε σίγουροι ότι έχετε εξοικειωθεί και χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων άριστα, μπορείτε να λιώσετε όλα τα υλικά αντί για μπεν μαρί, για να δημιουργήσετε μια ωραία γκανάζ και να τη βάλετε στο ψυγείο να παγώσει.
- σοκολάτα 250 γρ. μαύρη
- βιτάμ 2 κ.σ.
- κρεμα γαλακτος 1/2 φλιτζάνι , ζεστή
- λικέρ 1 κουταλιά της σούπας πορτοκαλιού
- κακαο
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή