Close
Μερεντοπιτακια ....Νηστισιμα!

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε πιτάκια?
Σίγουρα κάτι αλμυρό έτσι δεν είναι?
Φανταζόσασταν ποτέ πως ένα πιτάκι θα ξεχείλιζε από σοκολάτα και μπισκότο?
Και όχι από οποιαδήποτε σοκολάτα αλλά από την λατρεμένη όλων μας μερέντα!!!
Κι όμως…Σας έχω μια συνταγή απίστευτα γευστική  που υπόσχεται να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!Και μάλιστα είναι νηστίσιμη!

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ,προσθέτουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας το ελαιόλαδο,και τη πορτοκαλάδα
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λεία η ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί . Φτιάχνουμε την νηστίσιμη μερέντα. Θα βρείτε την συνταγή ΕΔΩ.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλά δισκάκια.
Chocolate Fried Pies (Pie Day Friday!) | Southern Plate
Αλείφουμε με μερέντα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Μερεντοπιτακια ....Νηστισιμα!
Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να ”ασφαλίσουμε” την γέμιση.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τα πιτάκια μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κοσκινισμένο κακάο….
Πείτε μου…Δεν είναι απλά τέλεια?
Chocolate Fried Pies!