ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
αλεύρι για ολες τις χρήσεις οσο σηκώσει
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
150-200 γρμ. φέτα λειωμένη με το πηρούνι
2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
θα χρειαστούμε ακόμη εναν κρόκο για πασάλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρίν ξεκινήσετε δείτε το video της συνταγής
Η συνταγή γράφει 5 κούπες αλεύρι, αλλά μην το βάλετε, δεν θα πάρει ούτε τρείς. Γιαυτό γράφω οσο αλεύρι σηκώσει για να φτιάξετε αυτή την εύπλαστη ζύμη που θα δείτε στο video.
Ξεκινάμε ρίχνοντας το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, τα ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε την μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10′.
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι, ανακατεύουμε πάλι και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Οσο σηκώσει η ζύμη είπαμε.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την υπόλοιπη διαδικασία θα την δείτε στο video.
Θα τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200′ για 25′
τη Συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας η Argiro Porpatoneli
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα