Close
ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ

Θα σας τα περιγραψω με τρεις λέξεις…Ευκολα,γρηγορα και απολαυστικα!!!!!!

Οδηγίες:
1. Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε ένα ορθογώνιο, επίπεδο ταψάκι, 20 Χ 25 εκ. περίπου. Βουτυρώνετε το ταψάκι και στρώνετε τον πάτο και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα για την βάση. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Την ανακατεύετε να γίνει ομοιογενής. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το αυγό και την σοκολάτα. Τέλος λίγο – λίγο προσθέτετε το αλεύρι με το κακάο.
3. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.

4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την γέμιση. Ανακατεύετε το ινδοκάρυδο με το γάλα και τα αυγά, καλά, να πάρετε ομοιογενές μείγμα.
5. Μόλις συμπληρωθούν τα 10 λεπτά ψησίματος, βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζετε μέσα το ινδοκάρυδο. Το στρώνετε καλά και το ξαναβάζετε στο φούρνο, να ψηθεί για 25 λεπτά (θα ροδίσει ελαφρά). Το βγάζετε και το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσει εντελώς.

6. Σε μπεν μαρί λιώνετε μαζί την σοκολάτα με το βούτυρο της επικάλυψης, ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζετε πάνω από το ψημένο γλυκό, στρώνετε την επιφάνεια και αφήνετε να κρυώσει. Για πιο γρήγορα, το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
7. Βγάζετε το γλυκό από το ταψάκι και ξεκολλάτε ολόγυρα το λαδόχαρτο. Κόβετε κάθετα στην μεγάλη πλευρά σε 3 ίσα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το κόβετε σε 6 κομμάτια, ώστε να πάρετε συνολικά 18 κομμάτια. Τα φυλάτε σε μπολ στο ψυγείο ή τα τυλίγετε ένα – ένα σε αλουμινόχαρτο.

πηγηradicio.com