Close

Λαχταριστά Πανεύκολα φουσκωτά ψωμάκια!

Λαχταριστά Πανεύκολα φουσκωτά ψωμάκια!
 
 

Λαχταριστά Πανεύκολα φουσκωτά ψωμάκια!

Υλικα

Χρειαζόσαστε ειδικό δίσκο-ταψί για μάφινς (muffins)
4 φρέσκα αβγά
300 ml Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml Γάλα
Λίγο αλάτι
Λίγο βούτυρο
 
Εκτέλεση
1. Βάλτε 4 μεγάλα αβγά σε μια κανάτα μεζούρα. Σημειώστε σε ποια γραμμούλα φτάσανε, ας υποθέσουμε στα 300ml. Αδειάστε τα αβγά στο κάδο του μίξερ.
2. Γεμίστε μέχρι τα 300ml γάλα. Αδειάστε το στα αβγά. Πλύνετε και σκουπίστε τη κανάτα και γεμίστε τη μέχρι τα 300ml, με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
3. Προσθέστε στα αβγά με το γάλα λίγο αλατάκι και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά.
4. Σταματήστε το μίξερ κοσκινίστε πάνω στο μίγμα του γάλακτος το αλεύρι που έχετε στη κανάτα και χτυπήστε τα να ενωθούν. Αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 1-2 ώρες.
5. Ανάψτε το φούρνο στο μάξιμουμ. Βάλτε στις θηκούλες του ταψιού, από ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και βάλτε το ταψί στο φούρνο να ζεσταθεί πολύ το βούτυρο.
6. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό στο χυλό, χτυπήστε το για τελευταία φορά και αδειάστε το στη μεζούρα κανάτα.
7. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, γεμίστε το 1/3 κάθε τρυπούλας με τον χυλό και ξαναβάλτε το γρήγορα στο φούρνο.
8. Φουρνίστε τα ψωμάκια για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.