Τι θα λέγατε να φτιάχναμε ωραιότατα μείγματα μπαχαρικών μόνες μας?
Ας ξεκινήσουμε με τα ψίχουλα ψωμιού και αφήστε τη φαντασία σας να πάει από εκεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ράφι στο κέντρο. Τοποθετήστε το ψωμί ή τις φέτες σας σε ένα ταψί και ψήστε το για 20 – 25 λεπτά. Θα πρέπει να είναι ξηρό και σκληρό, αλλά όχι φρυγανισμένο.
Μεταφέρετε το σε μια σχάρα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπάσετε τα αποξηραμένα ψωμί σε κομμάτια και ανακατέψτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλετε
Τώρα το μέρος της διασκέδασης! Ανακατέψτε
Ιταλικό μείγμα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα
Ευχαριστίας μείγμα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
Βότανα de Provence
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα αλμυρά
14 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα άνθη λεβάντας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένους σπόρους μάραθου
Indian Curry
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Μια πρέζα γαρύφαλλα
Απλά ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τα ψίχουλα ψωμιού από μία συνταγή και τα αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Το ιταλικό μείγμα θα πρέπει να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο μήνες, λόγω του τυριού παρμεζάνας. Οποιοδήποτε από τα άλλα μείγματα μπορούν να αποθηκεύουν σε θερμοκρασία δωματίου επί ‘αόριστον.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει