Φανταστική σπανακόπιτα!δανική για πάρτυ και μπουφέ
500 γρ.αλεύρι
100 ml ελαιόλαδο
200 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ.αλάτι
2-3 κουταλιά της σούπας αλεύρι1 πακέτο 500γρ.κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
3-4 κλωναράκια άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ανθότυρο
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα-συν 1 επιπλέον αυγό για αλειμα της ζύμης.
3 φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Πρώτα ετοιμάζουμε το φύλλο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός της κούπας με το νερό, το οποίο στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μπολ ανακατεύοντας, ώσπου να φτιάξουμε μια ζύμη σταθερή και μαλακή και να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας. Αφήνουμε την έτοιμη ζύμη για το φύλλο μας στο ψυγείο για μισή ώρα.Ετοιμάζετε την ζύμη και την ανοίγετε σε δυο φύλλα.
Στρώνετε το ένα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από την παρμεζάνα.
Βάζετε την γέμιση στο φύλλο όπως στην φωτογραφία και πασπαλίζετε από πάνω την παρμεζάνα και κλείνετε με το δεύτερο φύλλο.
Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι και κόβετε αυτό που περισσεύει να γίνει στρογγυλή η πίτα αλείψτε με το αυγό και ακολουθήστε και τα υπόλοιπα βήματα της εικόνας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδισει!
100 ml ελαιόλαδο
200 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ.αλάτι
2-3 κουταλιά της σούπας αλεύρι1 πακέτο 500γρ.κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
3-4 κλωναράκια άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ανθότυρο
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα-συν 1 επιπλέον αυγό για αλειμα της ζύμης.
3 φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Πρώτα ετοιμάζουμε το φύλλο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός της κούπας με το νερό, το οποίο στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μπολ ανακατεύοντας, ώσπου να φτιάξουμε μια ζύμη σταθερή και μαλακή και να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας. Αφήνουμε την έτοιμη ζύμη για το φύλλο μας στο ψυγείο για μισή ώρα.Ετοιμάζετε την ζύμη και την ανοίγετε σε δυο φύλλα.
Στρώνετε το ένα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από την παρμεζάνα.
Βάζετε την γέμιση στο φύλλο όπως στην φωτογραφία και πασπαλίζετε από πάνω την παρμεζάνα και κλείνετε με το δεύτερο φύλλο.
Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι και κόβετε αυτό που περισσεύει να γίνει στρογγυλή η πίτα αλείψτε με το αυγό και ακολουθήστε και τα υπόλοιπα βήματα της εικόνας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδισει!
Δείτε και το video
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα