Ποιο είναι το μυστικό των Αρτοποιιών για υπέροχο ψωμί?Προζύμι κρεμμυδιού!
Εσεις το ξερατε?
Τι θα χρειαστούμε:
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
300 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
3 κ.σ. αλεύρι
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και περνάμε στο μούλτι το κρεμμύδι για να γίνει νιανιά.
Σε ένα βάζο που να χωράει 1 λίτρο βάζουμε το κρεμμύδι, 300 γρ. χλιαρό νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού (ή ένα φακελάκι) ξηρή μαγιά και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε με το καπάκι κλειστό έτσι ώστε να παίρνει αέρα αλλά να μην μπορούν να μπουν μέσα έντομα.
Την άλλη μέρα προσθέτουμε 100γραμμάρια χλιαρό νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε.
Την τρίτη μέρα προσθέτουμε 100γραμμάρια χλιαρό νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε.Την τέταρτη μέρα το προζύμι μας είναι έτοιμο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μισό και κάθε μέρα να προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό κι αλεύρι και έτσι θα έχουμε πάντα επαγγελματικό προζύμι.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο