- ακτινίδιο
- σαβαγιάρ
- κρεμα γαλακτος
- τυρί κρέμα
- βανίλια 2
- ζάχαρη άχνη ένα μπολ όχι πολύ βαθύ
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 400ml
- τυρί κρέμα 250γρ.
- βανίλια 2
- ζάχαρη άχνη 160γρ. (προσαρμόστε στα γούστα σας, προσθέστε ή αφαιρέστε)
Για το cream cheese
Μια πρωτότυπη ιδέα!
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα για 5 λεπτά.
Ενώνουμε τα δυο υλικά σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τις βανίλιες με τη ζάχαρη άχνη.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε το μπολ και το ”ντύνουμε ”εσωτερικά με μεμβράνη και στρώνουμε εναλλάξ ,τα μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι, κρέμα και λεπτές φέτες ακτινίδια οταν τελειώσουμε αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με λεπτές φετουλες ακτινίδιο όπως στην φώτο !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα