Μια πίτα με κρέας και λαχταριστή τηγανίτα γύρω γύρω!
- αυγα 4
- αλατι 1 κουταλάκι
- γιαουρτι 300 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ
- τυρί 140 γρ τριμμένο για το πασπάλισμα της επιφάνειας
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κρεμμυδι 1 τριμμένο
- αυγα 1
- μαγιονεζα 1 κουταλιά της σούπας
- δυοσμος ψιλοκομμένο
- μαιντανος ψιλοκομμένο
- ψωμι του τοστ 2 φετες μουλιασμένες σε γάλα
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά Για τον κιμά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ζυμώνουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια, πλάθουμε μπάλες στο μέγεθος καρυδιού και τις βάζουμε στο ψυγείο. Λαδώνουμε ένα ταψί 23χ 23 εκ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι μέχρι να αφρίσουν.
Μέτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη μέχρι να αποκτήσουμε ένα πηχτό χυλό, που μοιάζει με το χυλό της τηγανίτας. Αδειάζουμε τον χυλό μέσα στο ταψί.
Τοποθετούμε πάνω στον χυλό στην σειρά τα κεφτεδάκια, αφήνοντας κενά ενδιάμεσα.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
(Μπορεί να σας περισσέψει κιμάς. Εγώ υπολόγισα 12-15 κεφτεδάκια ότι παίρνει το συγκεκριμένο ταψί)
Καλή όρεξη!
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω